De keuze is reuze

5 X proeven op TREK Festival

Afgelopen donderdag werd Foodies Maastricht uitgenodigd om aanwezig te zijn op TREK Festival in het Stadspark. En daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Want waar eten is, is Foodies Maastricht. Dus gingen we donderdagavond met onze telefoon 100% opgeladen (voor de Grammable foto’s deuh!) en zomerse outfit (want 21 graden!) richting het openluchtrestaurant: TREK.

Het hele weekend vind je in het stadspark een eindeloze keuze (ja, ja, de keuze is reuze) aan mobiele foodtrucks. Allerlei soorten keukens komen aan je voorbij. Ik heb mijn favorieten voor je in lijstjesvorm (want lijstjesfanaat!) gezet;

#1 Oesters

Nog nooit eerder oesters gehad? Dan is dit je kans! Je kunt ze namelijk per stuk kopen. Handig voor als je niet weet óf je ze lekker vindt. De oesters worden terplekke voor je opengemaakt en je kunt ze zelf pimpen met uitjes, citroen of een sausje. En zoals de slogan op de kraam het al zelf zegt: “It’s like kissing a mermaid.”

#2 Las frittas

Everybody likes friet. Althans wij wel (en aan de rij van de kraam te zien de bezoekers van TREK ook). En dan het liefst een puntzak friet met een dikke klodder mayo. Waarbij constant je vingers onder zitten en je deze – heel vervelend – steeds moet aflikken. Zoete aardappelfriet of gewone friet: de keuze is aan jou.

#3 Saveurs ballen

Handgemaakte ballen en dat in het Stadspark van Maastricht. Ja, kan gewoon. Bij de Saveurs kraam krijg je allerlei lekker bites mét Saveurs gehakt. Oftewel: watertanden to the max. Op de menukaart vind je Tapas Balls, Crispy Mini Balls, Be The Ball Wrap en nog meer fantastische gerechtjes. Meat the balls yourself dit weekend op TREK!

#4 Thai food

Ook de Thaise keuken is vertegenwoordigd op TREK. ‘Koeng hom pa’, ‘Pad kra pao’, ‘Thung thong’ en ga zo maar even door. Zodra deze Thaise benamingen je om de oren vliegen weet je vaak dat je met authentiek Thais eten te maken hebt. En traditioneel Thais eten is een feestje. Dus zeker even proeven als je er dan toch bent!

#5 Indonesisch

Rendang, buikspek en kippendijen. Hoewel ik voor de laatste twee zelf niet zo snel zou kiezen kan ik ze juist bij de ‘Happy Indo’ kraam alleen maar aanraden. Alles wat hier wordt bereid is alsof een engeltje op je tong piest. Veel uitleg heeft de indo-kraam dan ook niet nodig. Kroepoek bij?

Trek gekregen?
Get your lazy ass van de bank want TREK Festival is nog tot en met zondag!