Bakken met je Bitch

Paasbroodjes

Het is weer bijna Pasen! We kunnen er voor kiezen om ergens in Maastricht neer te ploffen voor een paasbrunch, maar we kunnen natuurlijk ook zelf aan de bak. Met deze paasbroodjes maak je jouw brunchtafel compleet en je gezelschap gelukkig. Want ze zijn om je vingers bij af te likken. Ze lijken een beetje op scones en zijn dus heerlijk in combinatie met goede boter en/of jam.

Paasbroodjes
Ingrediënten
Voor 10-12 broodjes
– 
500 gram bloem
– 30 gram verse gist
– 60 gram suiker
– 250ml lauwe melk
– 60 gram boter
– 1 ei
– 1 extra eigeel
– snufje zout

Het recept:
Zeef de bloem in een schaal of kom en maak in het midden een kuiltje. Doe in het kuiltje de suiker, melk en verbrokkelde en meng dit met een beetje meel zodat het een papje (zetsel) wordt. Leg ongeveer een kwartier een theedoek over de schaal om het zetseltje te laten rijzen. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen. Zorg dat het zout niet direct bij de gist komt! Meng alles en kneed totdat het 1 bol vormt. Plaats een kwartiertje in de oven op 40 graden met een theedoek erover om het deeg verder te laten rijzen. Hierna goed kneden en bolletjes maken van ongeveer 80-100 gram. Smeer de bovenkant van ieder bolletje in met het eigeel en plaats op een ovenplaat. Ongeveer 15 minuten in de oven op 220 graden. Et voila: je paasbroodjes zijn ready to serve!

.

Lekker met:
Goede boter en/of aardbeienjam! Ook lekker om te maken voor op de paastafel: oreoballs of een citroencake.