Appeltje Eitje

Recept: Burrata salade met tomaat

Als er iets is wat altijd in de smaak valt is het een bol burrata. Als voorgerecht met wat olie en cherrytomaatjes. Bovenop een pasta of pizza. Of in een salade en daarvoor hebben we een heel lekker recept. Meestal maken we ‘m iedere keer een beetje anders. Het ligt er maar net aan wat er nog in de koelkast ligt. Terwijl je je dagelijkse portie groen wegwerkt (wat ook nog gezond is), geniet je van een lekkere bol juicy burrata. Sla dit recept voor een burrata salade met tomaat op voor later of ren meteen naar de supermarkt en maak ‘m thuis. En het goede nieuws is, hij is sinds kort ook bij de Lidl in Nederland verkrijgbaar. Dus we hoeven niet meer altijd naar de Albert Heijn of Jumbo voor die lekkere bol.

Ingrediënten (voor 1-2 personen):

  • 1 bol burrata (bijvoorbeeld Zanetti Burrata)
  • Portie veldsla
  • Roma tomaatjes (of verschillende soorten gemixt)
  • Zongedroogde tomaten
  • Dadels
  • Cashewnoten ongezouten
  • Olijfolie extra virgen
  • Balsamico
  • Peper & Zeezout

Burrata salade met tomaat

De bereidingswijze:

  1. Zoek een mooi bord, kom of schaal uit (ja, het oog wil ook wat) en maak een bedje van sla. Hoeveel je doet hangt er maar net vanaf hoeveel honger je hebt. Of met hoeveel mensen je van de salade eet.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de zongedroogde tomaten in reepjes (of koop ze al kant-en-klaar in reepjes). Verdeel de tomaten over de salade.
  3. Snijd de dadels in stukjes en verwijder de pit en voeg toe. Voeg ook de cashewnoten toe aan de salade.
  4. Voor de dressing: verdeel eerst wat olijfolie over de salade en doe er daarna een swirl balsamico overheen.
  5. Leg de bol burrata in het midden van de salade en top af met wat peper en zeezout.

Tip: Deze burrata salade met tomaat is ook lekker met vijgen of serrano ham. Meer zin in een ander recept? Bekijk hier onze andere recepten.