Foodies on Tour

Ontbijten op Curacao

In de rubriek foodies on tour nemen we je mee op onze citytrips en wereldreisjes. We vertellen je op welke plekken je het beste kunt gaan eten én waar het gezellig zitten is. Dus heb je een citytrip op de planning? Check deze rubriek even om te kijken of jouw bestemming er tussen staat! Dit keer nemen we je mee naar Curacao, een bestemming die de komende tijd nog vaker voorbij zal komen. Ik (Breg) woon hier namelijk voor een halfjaar en er zijn hotspots in overvloed. Dus eh, stoelriemen vast? Let’s go!

Het is zover, de eerste Curacao-blog. In augustus ruilde ik (Breg) het regenachtige Nederland in voor het áltijd zonnige Curacao. Ik ben er inmiddels dus al een tijdje en ik kan je 1 ding vertellen: aan lekker eten geen gebrek hier. Of het allemaal gezond is laat ik even in het midden, ik zie het waarschijnlijk op de weegschaal wanneer ik terug ben. Anyway: genieten is het in ieder geval wel. Ik zal de komende tijd regelmatig een blog delen met een paar hotspots. Zodat wanneer je besluit om deze kant op te komen, je weet waar je moet aanschuiven. En deze kant op komen dat wil je (want iedere dag zo zee strand). Geloof mij. We trappen af met 5x ontbijten op Curacao.

Kokos op Jan Thiel beach

Ontbijten met uitzicht op zee, wie wil dat nou niet? Kokos is een heerlijk plekje op Jan Thiel beach met uitzicht op een helderblauwe zee. Je kunt hier aanschuiven voor ontbijt, lunch, diner of een lekkere cocktail. Naast een eetgedeelte heeft Kokos ook ligbedjes, zodat je na dat ontbijt meteen kunt neerploffen om de rest van de dag met je billen in de zon te liggen. Hopi bon! Er hangt zo’n lekkere caribische vibe en de kaart heeft genoeg lekkers te bieden. Van bagels tot aan pannenkoeken, the choice is yours. Oh en kleine tip: als je op het strand neerploft bestel dan een awa di lamunchi! Dit is een (typisch Curaçaos) verfrissend drankje met vers limoensap.

Adres: Kaya Damasco, Jan Thiel Beach. Bekijk de website hier.
Number 10
Number 10 is zo’n hippe ontbijt/lunchspot waar je gewoon graag heen wilt. Het is leuk ingericht, het eten is lekker en er hangt een gezellige sfeer. Er is een gedeelte waar je binnen kunt zitten, maar ze hebben ook een leuke tuin. Op de kaart vind je simpele dingen als wafels of een tosti, maar ook uitgebreide ontbijtbagels of burrito’s. Zorg wel dat je genoeg honger hebt want de porties zijn reuze. En stel je hebt nog een beetje plek over: ze hebben ook heerlijk gebak! Oh en to-go bakjes, dus als je het echt niet op krijgt: meenemen die handel!

Let op: Number ten is alleen doordeweeks open en het is een populaire plek dus zorg dat je op tijd reserveert.

Adres: Santa Rosaweg 10. Bekijk het menu hier.

 

Hofi Cas Cora

Nog een tip om te ontbijten op Curacao is Hofi Cas Cora. Bij Hofi Cas Cora komt alles vers van het land. Ze hebben namelijk hun eigen boerderij inclusief moestuin. De kaart bestaat dus voornamelijk uit healthy food. En dat kunnen we hier best af en toe gebruiken naast alle cocktails en ijsjes. Het leuke is dat je na (of voor) je ontbijtje bij Hofi even een rondje kunt wandelen over de boerderij. Er zijn genoeg dieren te zien en met een beetje geluk zijn er ook pasgeboren dieren. Oh en neem ook even een kijkje in het bijgelegen winkeltje ‘The Market Place’, hier kun je ook allerlei verse producten van het land scoren!

Adres: Z/N Reigerweg, Willemstad. Hier lees je meer.

Maira’s kitchen
Als je op Curacao bent móét je gewoon even een kijkje gaan nemen in de wijk Otrobanda. De wijk barst van de kleurrijke muurschilderingen en streetart. Als je dan toch daar bent kun je het beste aanschuiven bij Maira’s kitchen voor een heerlijk ontbijtje. De ontbijtkaart is zeer uitgebreid en divers. Je kunt gaan voor smashed avocado maar ook voor shakshuka of een israli pita. Ze hebben overigens ook een lekkere lunchkaart en diverse soorten gebak! De vibe is heel relaxed, perfect dus om te combineren met een ochtend of middag door otrobanda wandelen.

Adres: Hoogstraat 24, Willemstad. Bekijk het menu hier

Bijblauw
Ben je fan van ontbijten met uitzicht op zee? Dan hebben we nog een tip voor je! Ontbijten bij Bijblauw. Hier schuif je aan voor toast met avocado smash en een heerlijke cappuccino, een Bijblauw ontbijtje met croissants, yoghurt en nog veel meer óf een heerlijke smoothiebowl. Om vervolgens rustig wakker te worden met het geluid van de zee op de achtergrond. En als je er dan toch bent kun je meteen ook even een kijkje nemen in de bijbehorende hippe concept-store, win-win.

Adres: 82-84 Kaya Wilson Godett, Willemstad. Bekijk het menu hier
Dit was onze blog met 5 tips om te ontbijten op Curacao. Ben je van plan om voorlopig in ons mooie Maastricht te blijven? Dan is deze blog met coffee to go tips misschien handig om te lezen!