Foodies on Tour

Leukste hotspots op Aruba: 6 x Eten & Drinken

Terwijl je in Nederland in de meeste gevallen voor een weekendje weg een leuke stad in België of Duitsland opzoekt, spendeer je als trotse inwoner van Curaçao gewoon je weekend op St. Maarten of Aruba. Want ja, als je er maar een half uurtje voor hoeft te vliegen is de keuze al snel gemaakt. Dus ook ik pakte m’n koffertje voor een weekend op dit tropische eiland. En ook Aruba had natuurlijk weer een hoop gezellige hotspots. Dus ready, set, let’s gooo! 

Dineren bij Flying Fishbone

Als je op Aruba bent mag je deze hotspot niet missen. Het is een visrestaurant aan het water waar je de lekkerste vers vis krijgt. Er zijn zelfs tafeltjes die gedeeltelijk in het water staan waarbij je lekker met je voeten in het water zit. Op de kaart staan heerlijke gerechten én het uitzicht is prachtig, zeker wanneer de zon onder gaat. Het is ietsje prijziger maar daarvoor krijg je wel topservice (en goede vis dus). Wat ons betreft zeker een aanrader. Wel even reserveren van tevoren want het is een populaire plek! 
 
€€€, Savaneta 344, Aruba 

Fruitbowl bij Eduardo’s Beach Shack

Deze hotspot valt niet te missen. Iedereen die op Aruba is geweest zal je Eduardo’s Beach Shack dan ook aanraden. Het is een kleine ‘shack’ op het strand (je moet het kennen anders loop je er zo voorbij) waar praktisch de hele dag een rij staat. Maar no worries, ze werken als een geoliede machine dus zelfs mét een lange rij ben je zo aan de beurt. Ze staan vooral bekend om hun fruitbowls. Maar dat is niet het enige dat ze serveren. Je kunt er ook terecht voor smoothies, frozen yoghurts, koffie, pancakes en salad bowls. Kleine side note: je kunt er alleen afhalen. Maar je staat eigenlijk al praktisch op het strand dus daar kun je fijn neerstrijken met je fruitbowl. Voetjes in het zand & genieten maar!  

€€, E. Irausquin Blvd 87, Aruba

Borrelen bij Bochincha

Bochincha is eigenlijk een container yard met allerlei foodstands. Van wok en sushi tot burgers en taco’s. Hier ben je op het juiste adres voor een avondje borrelen. Je kunt op een willekeurige plek plaatsnemen en bestellen wat je wil, het gaat allemaal via één centraal punt. Aan de bar worden de lekkerste cocktails geserveerd en er is vaak livemuziek. Gezelligheid gegarandeerd! 
 
€€, Rockefellerstraat 796, Aruba

Dineren bij Brutto

Ben je in de mood voor een avondje fancy dineren? Dan moet je bij Brutto op Aruba zijn. Het concept is shared dining, maar heb je liever gewoon je eigen bordje dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Op de kaart vind je allerlei ‘small bites’ en ‘not so small bites’. En wat ze ook hebben: een sushi bar. Voor ieder wat wils dus. Wat ons betreft de perfecte plek voor een avondje uit.  
 
€€€, J.E. Irausquin Blvd 374, Aruba
 

Cocktails bij Craft

Ga je richting Palm Beach? Plof dan zeker even neer bij Craft. Je kunt er terecht voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. Maar ze hebben ook overheerlijke cocktails die je sowieso wil drinken op een tropisch eiland. En dit wil je weten, er is dagelijks happy hour van 17.00-21.00 uur. Oh, en wat ook top is: op zondag is er van 10.00 tot 14.00 uur ‘The Brunch Club’. Onbeperkt mimosa’s drinken voor 20 dollar. Dat wil je! 
 
€€, J.E. Irausquin Blvd 348A, Aruba

Ontbijten bij Santos

Dit gezellige plekje is perfect om de dag mee te beginnen. Je bent hier aan het juiste adres voor een koffietje, een vers sapje en een ontbijtbagel of gebakken ei. Om de ergste dorst te lessen komt er standaard op iedere tafel een kan water met verse munt te staan. En zo’n glas water is meer dan welkom, want het terras bevindt zich in de (ochtend)zon. Ontbijten en tan pakken it is.  

E. Irausquin Blvd 51, Aruba

Dit was ons lijstje met hotspots op Aruba. Genoeg leuke eet- en drinkplekjes waar je jouw vakantiedagen kunt doorbrengen. Ook nog plannen om het tropische Curaçao te bezoeken? Lees hier over de lekkerste ontbijtplekjes of hier voor de leukste koffiezaakjes op Curaçao.