De keuze is reuze

Koffie hotspots op Curacao

In de rubriek foodies on tour nemen we je mee op onze citytrips en wereldreisjes. We vertellen je op welke plekken je het beste kunt gaan eten én waar het gezellig zitten is. Dus heb je een citytrip op de planning? Check deze rubriek even om te kijken of jouw bestemming er tussen staat! Dit keer nemen we je mee naar Curacao, een bestemming die de komende tijd nog vaker voorbij zal komen. Ik (Breg) woon hier namelijk voor een halfjaar en er zijn hotspots in overvloed. Dus eh, stoelriemen vast? Let’s go!

Wherever i go, ik ben altijd opzoek naar gezellige koffietentjes. Want: koffie. En ook: gezelligheid. En gelukkig ben ik er in de tussentijd al een aantal tegengekomen op Curacao. In deze blog vind je mijn vier favoriete koffie hotspots op Curacao.

Bliss the berry

Bliss the berry

Ze hebben nog niet zo heel lang geleden hun deuren geopend op Mambo Boulevard. Een typisch hip koffietentje. Of beter gezegd: onbijt en- lunchtentje. Ze hebben een heerlijk terras met gezellige rieten meubels en uitzicht op het strand. Dat is ook het mooie: na een koffie (of smoothiebowl) op het terras kun je zo doorrollen het strand op. Of je kunt nog even een kijkje nemen in de leuke boetiekjes op Mambo Boulevard. Hoe dan ook, de koffie komt met prachtige latte art, dus dat is sowieso winnen! Check het menu alvast hier.

Adres: Mambo Beach Boulevard
Cafelito

Cafelito

Cafelito is een beetje een verborgen parel. Het ligt namelijk niet echt op een locatie waar veel toeristen komen. Het ligt in Salina en als je er eenmaal vanaf weet is het lastig om er níét regelmatig naar toe te gaan. Ze hebben namelijk vanalles in de aanbieding: van cappuccino tot chai latte tot een roze(!) latte. Maar ook ontbijt, lunch en diner zijn hier verkrijgbaar. Het personeel is mega vriendelijk en hun slogan is: ‘the best part of your day’. Wat voor mij ook echt zo is: ik kom er namelijk langs als ik na een dag werken naar huis rij. En wat is er fijner om dan neer te ploffen voor een heerlijk kopje koffie? Oh ja en wat ook leuk is: ze hebben een insta-worthy inrichting! Wil je meer weten over de eigenaresse van Cafelito? Lees dan deze blog.

Adres: Salinja Aboustraat, Willemstad

Number 10

We hebben al eens eerder verteld over number 10. Naast dat je er lekkere koffie krijgt is Number 10 namelijk ook een heerlijke plek om te ontbijten of lunchen. Ze hebben een heerlijke tuin met zowel zon- als schaduwplekken. Er hangt een rustige en gezellige sfeer en de gerechten op de kaart zijn eigenlijk stuk voor stuk lekker. Keuzestress gegarandeerd dus.. Number 10 is een populaire plek en ze zijn alleen doordeweeks open, dus make sure dat je even reserveert vantevoren! En als je toch moet reserveren, kun je net zo goed meteen al even het menu bekijken.

Adres: Santa Rosaweg 10

Kafé 5999

Kafé 5999 is eigenlijk ook een beetje een verborgen parel. Het ligt namelijk op bedrijventerrein Zeelandia, een plek waar je als toerist niet snel zult komen. Maar it’s worth a visit want het is een superleuk plekje om aan te schuiven voor een koffie. Je krijgt hier overigens ook heerlijke ontbijt- en lunchgerechten én vers gebak. En ook hier kun je met gemak een instaworthy plaatje schieten.

Adres: Kaya Jacob Posner 

Ben je niet op zoek naar koffie hotspots op Curacao maar naar een leuke plek om te ontbijten? Check dan deze blog met onze tips over ontbijten op Curacao.