De keuze is reuze

Kerstmenu thuisbezorgd in Maastricht, 5 tips

It’s beginning to look a lot like Christmas. En yes, wat hebben we er weer zin in. Omdat het dit jaar opnieuw een iets andere Kerst zal worden, hebben we het alvast extra gezellig in huis gemaakt. De reuze kerstboom staat en de roze, gele, paarse en groene kerstballen shinen al van ver. Terwijl je normaal aanschuift voor een 5-gangenmenu in je favoriete restaurant op eerste kerstdag, wordt het dit jaar een thuiswedstrijd. Gelukkig heeft de Maastrichtse horeca er alles aan gedaan om het ons thuis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Deze restaurants maken jouw Kerst (en nieuwjaar) compleet!

Harry’s at home
All we (and you) want for christmas is… Harry’s at home, natuurlijk. De chefkoks van Harry’s restaurant duiken tijdens de feestdagen voor jou de keuken in, zodat jij en je familie met Kerst onbezorgd kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu. Tijdens kerstavond, eerste kerstdag of toch liever op tweede kerstdag? Whatever you want, Harry’s zorgt ervoor. Toch liever genieten van een culinair hoogstandje tijdens oudjaarsavond? Ook dat kan, daarvoor hebben ze een speciaal Sylvester Menu. Vegaliefhebbers kunnen het speciale vegamenu bestellen.

Harry’s Kerstmenu €54,50 per persoon, bestellen kan hier 

Luster
Tijdens de feestdagen houden we van extra uitpakken. En zeker na afgelopen jaar, mogen we onszelf allemaal wel wat extra verwennen. Wat dacht je van een fancy cocktailavond? Gezellige drankjes doen het altijd goed. Ook bij oma. Op 23, 24, 30 of 31 december kun je bij Luster op het Vrijthof een cocktailbox voor twee personen afhalen. De box bestaat uit 4 cocktails, inclusief twee martini glazen, een Luster-cocktailshaker, een gezellige playlist en een beschrijving van hoe je de cocktails maakt. Wij probeerden de box al eerder uit en schreven er een blog over. Lees hier alles over wat je in de box kunt vinden. Shake it, shake it baby!

Luster Cocktailbox €59,50 (voor 2 personen), bestellen kan hier 

Beluga
Op eerste en tweede kerstdag brengt Beluga X Flavourz een kerstdiner aan huis. Het diner bestaat uit 8-gangen met gerechten die je samen met je geliefden kunt delen. Maak er een romantisch diner voor twee van of nodig wat vrienden uit en maak het samen gezellig. De gerechten zijn al voor 90% klaar, dus met een paar simpele handelingen tover je zelf een 8-gangen menu op tafel. En omdat je toch af en toe in de keuken staat heeft niemand door dat je maar 10% zelf hebt bijgedragen. Win-win!

Beluga & Flavourz Serves You sharingbox €115 (voor 2 personen), bestellen kan hier 

Clichee

Had je liever nieuwjaar gevierd in het zonnige Bali met een biertje ergens op een rooftopbar of ergens op een wit strand in Mexico met een grote cocktail in je hand? Geen zorgen, daar heeft Clichee iets op bedacht. Zij nemen je namelijk met hun nieuwjaarsbox mee op wereldreis naar (de keuken van) twaalf verschillende plekken. Kun je meteen de eerste paar bestemmingen van je bucketlist voor 2022 afstrepen. Goals! Wil je al een beetje een idee krijgen van zo’n box? Wij probeerden er al eens eentje uit (niet precies dezelfde) en daar lees je hier meer over.

Clichee nieuwjaarsbox: €40 – €50, bestellen kan hier 

OUT FOR CHRISTMAS LUNCH?
Ben je niet opzoek naar een kerstmenu thuisbezorgd in Maastricht maar wil je gewoon lekker op pad? Gelukkig kunnen we wel nog aanschuiven voor een kerstlunch. Misschien dan niet tot in de late uurtjes, maar ach… tot 17.00 uur is toch ook best gezellig? Met vroeg pieken is niks mis. En dat betekent ook nog eens dat je eerder kunt aanschuiven. Bingo!

Restaurant Rozemarijn
Dus heb je zin om met kerst toch buiten de deur te eten? Goed nieuws! Restaurant Rozemarijn serveert tijdens de feestdagen een feestelijke kerstlunch. Het menu bestaat uit 6-gangen en is inclusief aperitief, wijn, water en koffie met zoetigheden. Zo heb je toch nog een beetje het ‘uiteten met kerst’ gevoel alleen dan ietsje eerder op de dag!

6-gangen kerstlunch €160, reserveren kan via www.restaurant-rozemarijn.nl

Umami by Han
Ook bij Umami by Han in Maastricht kun je aanschuiven voor een kerstlunch. Ze serveren een 4- of 5-gangenmenu met vlees, vis- en vegagerechten. Wat je verder kunt verwachten? Typische Asian Umami flavours (lees: spiced curry garnalen en Asian style bief tenderloin)! Een kerstlunch om je chopsticks bij af te likken! Wil je een beetje een idee krijgen van de smaken? Lees dan deze blog over ons diner bij Umami.

4- of 5-gangenmenu te reserveren via www.umami-restaurant.com

Dit was onze blog met tips voor ‘Een kerstmenu thuisbezorgd in Maastricht’. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!