Voorstelrondje

Jaat

Mei 2019
Hi foodies,

Ik ben Jaat (23 jaar). Nou ja, officieel gezien heet ik Janneke. Ja, van Jip & Janneke. En voordat je denkt: “Waar is Jip?”, die is er niet. Wellicht komt er ooit een Jip als mijn zoveelste foodbaby daadwerkelijk wordt geboren. Maar tot nu toe is dat nog niet het geval en is er dus geen Jip. Hoe dan ook, iedereen kent mij als Jaat. Ken je dat gevoel dat het raar voelt als iemand je ‘echte’ naam zegt?  Zodra iemand ‘Janneke’ zegt kijk ik dus eigenlijk vooral raar op. Goed, ik dwaal af (misschien moet ik hier ooit een aparte blog over schrijven, wat denken jullie?). Als je ‘Jaat’ in een blog leest weet je vanaf nu over wie het gaat: over mij dus! Genoeg over mijn naam.

Wie is Jaat van Foodies Maastricht?

Sinds september 2018 woon ik in Maastricht en ga ik als beginnende ‘Sjeng’ door het leven. Ik ben samen met Breg (ja, ook zij wordt liever bij deze afkorting genoemd), Foodies Maastricht. Eigenlijk een verzamelnaam van wie wij zijn. Van wie ik ben. Hoewel ik vroeger nooit had gedacht dat ik ooit zou gaan wonen in Maastricht (geen idee waarom niet vraag ik me nu af?), ben ik inmiddels niet meer weg te slaan uit deze fantastische stad. Het leeft. Dag en nacht. Van maandag t/m zondag. Maastricht heeft mijn hart veroverd. Net als de vele restaurantjes en terrasjes hier.

Het liefst plof ik na een dag werken bij Tekst & Stijl – een copy- & contentbureau in Wyck – neer op een van de terrasjes voor een goed glas wijn (of twee). Op de dagen dat ik voor mijn eigen bedrijfje – Into Stories – werk, doe ik dit ook graag buiten de deur. Ergens op een fijn plekje met een grote kop cappuccino. Praktisch gezien eet en drink ik dus het liefst iedere dag buiten de deur. Nooit gedacht dat ik met het schrijven van deze introtekst tot zo’n belangrijk inzicht kon komen.

Hoe dan ook, ik werk als (freelance) content creator. Ik creëer content voor bedrijven. Bloggen, interviewen, social media, copywriting, (eind)redactie en ga zo nog maar even door. Leuk he! En ja, ik ben dol op mijn werk, dus vond ik dat het tijd werd om – naast mijn parttime job bij Tekst & Stijl – voor mezelf aan de slag te gaan onder de naam: Into Stories.

Eigenlijk ben ik dus vijf dagen in de week bezig met schrijven en creëren. En ik doe niets liever dan dat. Op eten na. Ik hou van goed eten en wekelijks ben ik wel in verwachting van een foodbaby (HA!, daar issie weer). En laat Maastricht daar nou net de ideale plek voor zijn. Want to be honest, hier zit zoveel lekkers (op meerdere vlakken trouwens). Vanuit deze passie ben ik vorig jaar mei samen met Breg, Foodies Maastricht gestart.

Content creëren van en met eten. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Met mijn liefde voor eten en passie voor content creëren neem ik je dan ook graag mee op (food)tour door Maastricht. Laat je inspireren door onze foodblogs, ontdek dé must visit hotspots in town, proef de verschillende keukens en wordt verliefd op Maastricht. Net als ik.

Geniet met een grote (lees: zachte) ‘G’ van deze stad!