How to become a Sjeng

THE GREEN ELEPHANT HOSTELS

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us. Vandaag even iets anders op het menu:Een nachtje bij The Green Elephant Hostels. Of ja hostel, zeg maar gerust glostel. En wel de eerste in Maastricht!

Nachtje weg in eigen stad
Afgelopen week stond voor de verandering een keer iets anders op het menu. We mochten namelijk een nachtje blijven slapen bij The Green Elephant Hostels. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Een nachtje weg in eigen stad, in ons eigen Tiny Dream House, hoe leuk is dat?!

Koffers ready? Let’s go!
We worden ontvangen door Camiel Pesch, ook wel de ‘Content King’ van LBG hotels. En hij doet zijn naam eer aan, want z’n enthousiasme over het hostel werkt aanstekelijk. Nadat we hebben ingecheckt beginnen we met een gezond sapje. Daarna geeft hij vol trots een rondleiding door het hostel (de kans op verdwalen is groot). Als kers op de taart showt hij ons ‘de parel van The Green Elephant’, zoals hij het zelf noemt. De Vi.va.cious City Spa.

City Spa
Ja je hoort het goed, ze hebben zelfs hun eigen spa. Ben je ooit al eens in een hostel geweest met een spa? Wij ook niet, en dus leek het ons beter om dit hostel te plaatsen in de categorie glostel, een glamorous hostel. Van verschillende sauna’s tot masseuses, het is allemaal aanwezig: zen worden gegarandeerd! Tip: zorg dat je voorafgaand aan je verblijf een behandeling boekt, om teleurstelling te voorkomen.

Healthy buffet
Nadat we geheel tot rust zijn gekomen schuiven we in het all day restaurant aan voor een diner. Zoals de naam het zelf al zegt, kun je hier op ieder moment van de dag aanschuiven. Of je er komt om te eten of niet. De kans is groot dat je hier ook andere reizigers tegen het lijf loopt. Wij nemen plaats aan een van de tafeltjes en trappen af met een vegan witte wijn. De L’ Auratea Cataratto Pinot Grigio. Als voorafje krijgen we Veggies met Hummus. Vervolgens proeven we de Courgettesoep, die wordt geserveerd met brood. Als hoofdgerecht krijgen we – geheel toepasselijk – Chili Sin Carne. Maar wel met vleesvervanger. We sluiten af met pancakes die je zelf kunt maken met slechts één druk op de knop. Voor zo’n buffet betaal je €14,50. Helemaal healthy en organic. Met voor-, tussen- hoofd- en nagerecht. Liever zelf koken? Ook dat hoort bij een hostel en is dus mogelijk. Daarvoor moet je bij de DIY Meal Prepper zijn. Daar kun je alleen of met een aantal medereizigers je eigen maaltijden in elkaar ‘flansen’.

Let’s get this sleepover started
Nadat we onze buik rond hebben gegeten, rollen we naar ons Tiny Dream House. Ook eens fijn voor de verandering. Waar we lekker onder de wol kruipen. Het voelt als een mini-hotelkamer, maar dan velen malen knusser en gezelliger. Hij is precies groot genoeg om je erin om te kleden en er te slapen. Ons Tiny Dream House is omringt door andere Dream Houses. Ook hier ontmoet je dus snel anderen. Met een reep karamel-zeezout chocolade en Netflix sluiten we onze avond af. Niet geheel volgens het healthy-principe… Maar hey, we blijven Foodies Maastricht hè.

Kleine lifehack: neem oordoppen mee. Want de Dream Houses kunnen nog weleens gehorig zijn. Maar goed, niks dat een goede oordop niet kan oplossen. Ze hebben trouwens ook andere slaapgelegenheden zoals een slaapzaal en privékamers, maar één ding is zeker: zo’n Tiny Dream House is wel heel erg gezellig en moet je een keer geprobeerd hebben.