How to become a Sjeng

Restaurant NOON

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us. Deze keer stellen we je voor aan de nieuwe parel aan de Maas: Restaurant NOON. Zij opende afgelopen weekend haar deuren, wij mochten er bij zijn!

Het is donderdagavond en toevallig ook het begin van ons weekend. En laten we nu net de perfecte date op de planning hebben om het weekend mee in te luiden. We zijn namelijk uitgenodigd voor het openingsweekend van Restaurant NOON.

De kleine zaal die voorheen diende als ‘second area’ van de club Complex is omgebouwd tot een hip en modern restaurant. We kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat we hier ooit met een Despo in onze hand hebben staan dansen (lees: schuren). We zijn eigenlijk meteen verliefd op het nieuwe uiterlijk van de ‘zaal’. Van de voormalige functie van de ruimte is niks meer terug te zien. Zelfs de wc’s zijn gepimpt en hoe?! Alles op het toilet heeft de kleur zwart: het toilet zelf, de tegels op de muur, zelfs het wc-papier is zwart. Hoewel de ruimte nu helemaal is ingericht als restaurant, dient het in de late uurtjes als lounge. De plek waar je voor of tijdens je avondje uit in Complex kunt genieten van een cocktail en some bites.

Het plan is om in April volgend jaar ook een terras te openen waarbij zelfs de trapjes richting de Maas zullen worden meegenomen. ‘Het strand van Maastricht’, volgens de eigenaren. Er is genoeg ruimte om van zo’n 150 zitplaatsen te kunnen voorzien. Genoeg plek dus om je Gin Tonic weg te tikken met de voorjaarszon op je gezicht en uitzicht over de Maas. Iets om naar uit te kijken. Letterlijk.

We nemen plaats op de grote okergele velvet bank, vanaf deze plek kijk je uit over het hele restaurant. Terwijl ons een cocktail wordt aangeboden begint de rest van het restaurant langzaam vol te stromen. Er is een speciaal menu samengesteld voor het openingsweekend, maar we hebben uiteraard ook even een kijkje genomen op de menukaart zoals jullie die gaan zien. De voorgerechten bestaan uit shared bites en de hoofdgerechten zorgen voor ieder wat wils. Zowel de vis- als vleesliefhebber heeft genoeg keuze en uiteraard zijn er ook vegetarische opties.

We zijn het er beiden over eens: ‘It’s not your average kitchen’. Er worden smaakcombinaties gemaakt die niet standaard zijn en dus zorgen voor nieuwe smaaksensaties: feest! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cocktailkaart, een feestje op zich. De keuze is reuze als het gaat om cocktails en Gin Tonics. Wij kozen beiden voor de Gin Tonic Pommegranate Bowl, en geloof ons: deze wil je.

Onze gastvrouw brengt de eerste gerechtjes: een selectie van drie voorgerechten. Kleine porties om te delen. En onder het mom van ‘shared dining is reuze gezellig’, volgt er nog een tweede ronde bites. Tijd voor het hoofdgerecht: Couscous met geroosterde Harder en scampi’s. Uiteraard wordt het feest compleet gemaakt met een dessert (pure chocolade moelleux, joehoe!) en een cappuccino.

De bedoeling was om ongeveer twee uur te besteden aan het kennismaken met deze nieuwkomer in de stad. It turned out to be four. De tijd vloog. Niet gek natuurlijk wanneer alle ingrediënten voor een mooie avond kloppen: de inrichting, de menukaart en uiteraard het gezelschap. We sloten af met een huisgemaakte limoncello en konden once again rollend naar huis.

Bekijk hier alvast het menu of maak een reservering!