How to become a Sjeng

DE LA BOURSE

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us. Deze keer stellen we je voor aan de De La Bourse. Een van die fijne plekjes op de Markt met een heerlijk terras. Onlangs onderging De La Bourse een complete verbouwing (met een urban interieur, yes!). Ook kreeg de menukaart een flinke touch-up. Wij mochten proeven!

Het is een zomerse dinsdagavond. Op de Markt is te zien hoe de avondzon schittert op het Gemeentehuis en de vele terrassen. We strijken neer bij De La Bourse, een van de vele terrassen op de Markt. Het is zo’n plek waar je tijdens of na een dag shoppen even wilt zitten. Om bij te komen. Om even iets te drinken met een klein gerechtje erbij. Maar ook zo’n plek waar je eindeloos mensen kunt en wilt kijken. En ben eerlijk, wat is er lekkerder dan dat na een geslaagd dagje shoppen?

Terwijl de zon langzaamaan achter de statische stadspanden verdwijnt, ploffen we neer op een van de groene banken met velvet-look. Het vernieuwde interieur (lees: de grote spiegel, fluweel roze stoelen, groene oase van planten en de bar met rosé gouden details) geeft De La Bourse een hippe, urban touch. Onze hersenen slaan direct op hol. Want urban interieur met velvet-look betekent perfecte plaatjes schieten. En laten we daarvoor nou hier zijn, maar gelukkig niet alleen daarvoor, want we zouden Foodies Maastricht niet zijn als we niet zouden komen proeven.

Met een goed glas rosé wordt de avond gestart. We wagen een blik op de nieuwe menukaart, die volstaat met warme en koude tapas. Vis- en vleestapas en tegenwoordig onmisbaar: de nodige vega tapas. De keuze is reuze. En gezien we slecht zijn in keuzes maken – vrijwel omdat we alles lusten én honger hebben – besluiten we dat we dit beter kunnen overlaten aan De La Bourse. Willen we nog voor sluitingstijd onze magen hebben gevuld.

Terwijl er druk wordt gekletst (onze gespreksstof blijft eindeloos, vraag ons niet hoe), worden de eerste tapas naar ons tafeltje gebracht. Chorizo kroketjes, groente kroketjes, coppaham, pinxtos met geitenkaas en avocado, bruchetta met tomaat en basilicum en spiesjes van mozarella met tomaat en pesto. Het fijne aan tapas is dat je ongegeneerd een hele avond kunt tafelen, zonder het gevoel te hebben dat je nu toch echt moet gaan. Oftewel: eindeloos kunt eten. Een tweede glas rosé komt onze kant op. Ondertussen kijken we uit op een prachtig verlichte Markt. Rosé número très komt onze kant op, terwijl er nog een ronde tapas wordt geserveerd: Garnalenspiezen, Sashimi, ossenhaas-spiesjes, een mini truffelburger en een mini veggieburger.

Na twee rondes moeten we toch echt een food-stilstand inlassen. Opeens eist de fluweelzachte bank de nodige aandacht op. Geloof ons, het mega zachte meubilair nodigt je – na de nodige rondes tapas – vanzelf uit om languit op te gaan uitbuiken. Hebben we niet gedaan, wilden we wel. De avond wordt afgesloten met een cappuccino. En om het feest compleet te maken konden we rollend naar huis.

Leuk om te weten: De La Bourse heeft onlangs hun nieuwe website gelanceerd. Check ‘m hier!