How to become a Sjeng

NEXT LEVEL COCKTAILBOX LUSTER

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us.  Deze keer een feestje op zich: de Luster cocktailbox. Om het leven zonder horeca toch nét even iets gezelliger te maken.

Quarantini
“A quarantini a day keeps the doctor away,” met dat motto komen wij al een hele tijd deze lockdown door. Oké, we zitten dan misschien (nog) niet in quarantaine, maar wel in een tweede lockdown. Wat soms ook voelt als quarantaine. Want heel veel buiten deze vier muren, genaamd ons appartement, komen we niet. Af en toe boodschappen doen of een wandeling maken. Veel meer dan dat kunnen we er niet van maken. Of toch wel?

Next level cocktailbox
Wij hebben een (tijdelijke) oplossing. Om je weer even dat moment van ‘een avondje uit’ te geven. Want deze cocktailbox maakt het leven in deze tijd net even een stukje leuker. Wat erin zit? You’ll be surprised. Want in zo’n box vind je namelijk twee martiniglazen, een gegrafeerde cocktailshaker én alles wat je moet weten en nodig hebt voor drie verschillende cocktails. En van iedere cocktail zijn er twee stuks. Ja, je leest het goed. Als Luster het doet, doen ze het goed.

Shake it baby
In de box vind je de Dutch Dunes cocktail, een Luster martini (onze all time favorite) en een Amaretto Sour. We beginnen met de Dutch Dunes. In de ‘cocktail guide’ lezen we dat dit de perfecte cocktail is om mee te beginnen. Deze is stirred, not shaken. We bewaren het shaken dus nog even voor later. Waarschijnlijk met een goede reden. Namelijk om eerst te beginnen met een stirred drankje, zodat je wat losser bent als het echte werk (lees: shaken) van pas komt. Dat die Luster Martini en Amaretto Sour er verdomd goed uitzien, dat is een feit. Het voelt eigenlijk als een eigen cocktailworkshop, maar dan thuis. Ondertussen maken we onze cocktail experience compleet met de ‘Cocktailnight by Luster’ playlist op Spotify. De QR-code kun je vinden op de ‘cocktail guide’.

Daar Lust(ik)er wel drie van
We hadden zelf niet echt hoge verwachtingen van onze cocktail-shake-skills. Maar het zal je verbazen hoe goed je zelf zo’n cocktail kunt maken. Terwijl de wereld op z’n kop staat (lees: een beetje door elkaar is geschud), shaken wij gewoon even onze eigen cocktails. Cocktails konden we vooral heel goed drinken, maar maken was een ander verhaal. Met deze cocktailbox is dat dus echt wel mogelijk; goed lezen, aanwijzingen volgen, beetje shaken en een kind kan de was doen. Geloof ons, mensen willen je hierna inhuren voor ieder feestje – die hopelijk volgend jaar weer heel veel gaan komen.

Cheers to Luster
En dat komt dus allemaal in een heerlijke box. Het zou Luster niet zijn als ze niet overal aan zouden hebben gedacht. Alles is helemaal in Luster-stijl aka tot in de puntjes verzorgd. Het voelt een beetje als een soort cadeautje aan jezelf. Want zeker in deze tijd mogen we onszelf best een beetje extra verwennen. Het leuke is dat er genoeg is voor twee, maak je die ander ook meteen (meer dan) blij. Met deze cocktailbox is een feestje met jezelf +1 gegarandeerd. Want ja, what else to do in tijden van corona. Dan kunnen we er beter een feestje van maken, toch?

Zelf genieten van cocktails thuis? Klik hier voor jouw eigen Luster Cocktailbox. Cheers!