Dit is not your average ‘How to become a Sjeng – blog’. Normaal gesproken schuiven we voor deze rubriek namelijk gewoon ergens aan en hoeven we alleen maar weg te werken wat ons wordt voorgezet. Deze keer moesten we echter zelf de handjes uit de mouwen steken. We kregen namelijk een exclusief kijkje achter de schermen, maakte kennis met de patissier van Eclair Affair én maakten onze eigen eclairs (lees: typisch Franse gebakjes). Er kwam dus ook een beetje ‘bakken met je bitch’ aan te pas. Ready voor een: How to become a Sjeng meets Bakken met je bitch – blog?
How to become a Sjeng
Meets Bakken met je Bitch – Eclair Affair








Bakkers klaar? Vullen maar!
We mogen beiden twee eclairs vullen en decoreren: een met frambozen, framboosgrenache en gedroogde frambozen en een met caramel, chocolade en pinda’s. Tanya doet alles één keer voor en laat het er zó simpel uitzien dat wij dachten: ‘ah joh, peanuts!’. Nou, viel dat even vies tegen. Logisch dat er bij het maken van deze kunstwerkjes enigszins precisiewerk komt kijken. En die skills hebben wij natuurlijk niet in ons bezit. Maar hey, we kunnen niet allemaal geboren kunstenaars zijn.



Ode aan de chefs
Ondanks dat wij onze zelfgemaakte eclairs een klein beetje mormels vonden, kregen we wel complimenten van ‘de chef’ herself. Volgens haar hebben we wel enigszins baktalent. Of beter gezegd: decoreertalent. Nou, die steken we mooi in onze zak. Oh, en ze smaakten héérlijk, maar dat is natuurlijk vooral aan Tanya en Alex te danken. Daar zijn ze speciaal om 4 uur voor opgestaan, toen de rest van Maastricht zich nog lekker een keertje omdraaide in bed. Ode aan hen!
Eclair Affair, Kesselskade 55