How to become a Sjeng

OP CULINAIRE WERELDREIS MET CLICHEE

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’  doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka  the both of us.  Deze keer maken we in één avond een wereldreis en brengen we een culinair bezoekje aan vijf verschillende landen. En dat tijdens corona…

Coronaproof de wereld over

Helaas zit op vakantie gaan er voorlopig niet in. Tot half januari is alleen noodzakelijk reizen toegestaan. Maar voor wie denkt dat je tijdens corona niet kunt reizen: you’re wrong. Je kunt zelfs op wereldreis in deze bizarre tijden. En op wat voor een. Deze wereldreis neemt je mee langs vijf verschillende landen, in vier verschillende werelddelen. En dat doe je gewoon allemaal in één avond, geheel coronaproof.

Op vakantie in eigen huis
We horen je denken: “Hoe dan?”. We moeten erbij vertellen dat je je huis niet verlaat tijdens deze wereldreis. Sterker nog het gebeurt allemaal in je eigen keuken. We houden je niet langer in spanning. Want jij wilt natuurlijk asap weten, hoe jijzelf op deze wereldreis kunt gaan vanuit je eigen huis. Nou, met de ‘On Vacay’ box van Clichee dus.

On vacay with Clichee

Deze culinaire box neemt je mee naar delen van de wereld waar je zelf niet dagelijks komt. In de box vind je twee reizen (lees: twee gangen). Je gaat dus niet één maar twee keer de wereld rond. Beide reizen bestaan uit vijf gerechtjes uit verschillende landen. De eerste reis (lees: gang) wordt warm bezorgd. Voor de tweede reis moet je nog het een en ander zelf doen, de uitleg hiervoor is terug te vinden op de bijgevoegde vliegtickets. Yes, je zou haast écht je koffers gaan pakken. Een bijpassende Spotify playlist mag natuurlijk ook niet ontbreken. Stoelriemen vast?

Bon voyage

De eerste reis (lees: gang) bestaat uit: Kimchi pancakes uit Korea, Gado Gado uit Indonesië, Flatbread met hummus uit Libanon, Takoyaki uit Japan en Quesadillas uit Mexico. Deze gerechtjes vind je al warm in de box. Je kunt dus gelijk instappen en vertrekken. Het leuke aan deze streetfood gerechtjes, is dat het allemaal aparte smaken zijn die je niet vaak proeft. Ook een uitstapje voor je smaakpapillen dus. Ondertussen zetten we alvast de oven aan en een pannetje warm water op het vuur voor reis de volgende ronde.

Streetfood club

We zijn net terug van onze eerste reis als we ons klaarmaken voor het tweede uitstapje van de avond. Hier is het niet instappen en wegwezen, maar wordt er iets meer van ons gevraagd. Nou ja, meer… Het enige dat je hoeft te doen is de gerechtjes warm maken en mooi opdienen. Alles dat je daarvoor nodig hebt zit erbij. Appeltje-eitje dus. Ronde twee brengt je opnieuw langs dezelfde landen, maar laat je kennis maken met andere gerechtjes. Beef Bulgogi, Frietje Rendang, Falafel, Pork Gyoza en ‘Corn on the cob’ staat er op het menu. En dat zet je dus zelf binnen no-time op tafel. En, een feestje in je mond gegarandeerd.

Heimwee

Na twee reizen op één avond vinden we het wel mooi geweest. Heimwee willen we tenslotte niet krijgen. Tijd om uit te buiken op onze eigen bank in hartje Maastricht. Toch ook wel weer fijn om thuis te zijn. Tot slot vinden we op de bodem van de box nog een tegoedbon t.w.v. €10 van Clichee. Zodat als ze hun deuren straks weer openen, we nog een keer op wereldreis kunnen. Alleen dan niet in ons eigen huis, maar in de Koestraat. Nu al zin in!

Benieuwd naar wat ze nog meer in de aanbieding hebben? Bekijk het menu van hun restaurant hier!