How to become a Sjeng

BAVET

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’  doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka  the both of us.  Deze keer stellen we je voor aan Bavet. Een gloednieuw spaghetti-restaurant tegenover het Stadhuis. Op de Markt. Holy meatballs! 

Ba-wat? 
Amai! We hebben er weer een nieuw restaurant bij. En deze keer een concept dat is bedacht door the kid next door: België. Vandaar ook de naam Bavet. Toen wij het hoorden dachten we Ba-wat? Nou, Bavet dus. Wat niet meer en niet minder dan ‘slabber’ betekent in de Belgische taal. De slogan van Bavet: ‘We are not responsible for stains on your shirt’ is in het restaurant, speciaal voor de Sjengen, terug te vinden in het Mestreechs: ‘Veer zien neet verantwoordelek veur spatte op dien humme’. Draag je bavet dus bij het wegwerken van die spaghettislierten, want die heb je hard nodig. 

De Merret 
Sinds vrijdag 18 september is dit spaghetti-restaurant op de Markt van Maastricht te vinden. En ze zijn vrijwel niet te missen. Ze zijn namelijk neergestreken in een pand met uitzicht op het Stadshuis. Het pand telt twee verdiepingen waarvan de bovenste verdieping een gezellig huiskamergevoel geeft. De inrichting is een mix van moderne, nieuwe elementen en vintage items met Rock n Roll accententen. Maar de eyecatcher van de zaak is toch echt de levensgrote muurschildering. Handgeschilderd!

What’s in the menu?
De menukaart wordt geleverd in de vorm van een LP-plaat, hoe leuk? Op de hoes staat het menu gedrukt. Je kunt je eigen spaghetti samenstellen: van saus tot aan toppings en (extra) kaas. Óf je kunt kiezen voor Bavet’s special combinations, dit zijn vooraf samengestelde combi’s van verschillende spaghettis. Je herkent ze aan namen als: The Holy Grail, Kennys Revenge en The Billy Bunter. Stuk voor stuk spaghetti ‘bommetjes’ met heel veel saus. ‘Stay Saucy is niet voor niets hun motto. 

Honger ga je na zon Bavet special in ieder geval niet krijgen. Geen vleesliefhebber? De meatballs zijn er ook in een cheatball’ versie te vinden. Vega ballen van de Vegetarische Slager. Daarnaast kun je nog kiezen tussen drie porties: mouse, dog & horse. Een tip van ons: de dog-portie is méér dan genoeg om rollend weer naar huis te gaan. Oh en, leuk extraatje In één op de 50 hoezen zit een rode LP-plaat. Zit deze in jouw menu? Dan krijg je jouw spaghetti gratis. Fingers crossed! 
 

Beppie, Tom of André 
In alle bestaande Bavet-restaurants is er een bekende muze levensgroot terug te vinden aan de muur. In Maastricht is deze muur nog bedekt met een groot vraagteken. Aan ons de taak om, samen met jullie, een muze uit te kiezen voor die muur hier in Maastricht dus. Met andere woorden: wiens hoofd wil jij graag bekijken tijdens het wegwerken van je bord spaghetti? You better think twice about this. Heb je een tof idee? Stemmen maar! Binnen bij Bavet vind je een brievenbus waar je m in kunt gooien. Wordt het Beppie, Tom of André… of heb je een heel ander idee?

Spaghetti in een bakkie
Maar voor wie geen zin heeft om binnen aan te schuiven, kan zijn favo Bavet-spaghetti ook afhalen. En die leuke slabber, uh bavet, krijg je er gewoon bij. Zo kun je ervoor kiezen om de nodige spaghetti slierten weg te werken in het Stadspark van Maastricht, ergens aan de Maas of gewoon thuis op de bank onder een deken. Want, winter is coming. Beloof ons één ding: dat je een keer terug gaat om bij Bavet zelf je spaghetti op te eten. Want met dit interieur (en het uitzicht) is een spaghetti op locatie het meer dan waard. 

Dus, heb je zin in een bord(je) spaghetti? Of wil je gewoon graag een ansichtkaart met ons gezicht erop (ja, die vind je er ook)? Dan weet je waar je moet zijn: Bavet it is! 

Fotocredits: Guy Houben

 

Bekijk hier alvast het menu.