Home/How to become a Sjeng

Leesvoer

How to become a Sjeng

Of je nou een weekend, twee weken of een halfjaar in Maastricht bent. Deze stad verovert binnen de kortste keren je hart. Doet ze dit niet met haar schoonheid, dan doet ze dat wel met haar talloze food – en hotspots. Voordat je het weet wil ook jij een Sjeng worden. Even voor de duidelijkheid: de echte diehard Maastrichtenaren zijn gezegend met de bijnaam: ‘Sjengen’.

How to become a Sjeng

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us. We houden je op de hoogte van de leukste en lekkerste hotspots en nemen je mee op onze ‘foodtour’ door Maastricht.

We waarschuwen je alvast: bij het lezen van deze rubriek ben je binnen no time een Sjeng yourself. We heten je dan ook graag alvast welkom in deze Sjeng-community

Bar Bistro SAAM

Deze keer schuiven we aan bij nieuwkomer Bar Bistro SAAM. Gelegen in het MECC, Maastricht. Dit restaurant opende begin september pas officieel haar deuren. En wat nieuw is, moet geproefd worden. Tijd om kennis te maken!

Café Madrid

Deze keer schuiven we bij Café Madrid aan voor een tapasavond. En ik zal je zeggen, dat komt als geroepen. Want na al die weken vertoefd te hebben in Spanje, gaan die patatas bravas en jamón serrano er wel weer in hoor. Vamos!

Kookboek Proef

Ons goede voornemen? Gezonder eten! Maar hoe? We zochten inspiratie bij Dimitra Van Doremalen van Restaurant Bijzonder & Met Dimi. Zij heeft in december namelijk haar eigen kookboek ‘Proef’ uitgebracht met 45 gezonde maar vooral lekkere recepten.

Op culinaire wereldreis met Clichee

Op culinaire wereldreis tijdens corona? Het is mogelijk! Clichee neemt je mee naar vijf verschillende landen met hun 'on vacay' box. Wij hebben onze backpack ingepakt en zijn meteen vertrokken.

Luster Cocktailbox

Wij hebben een (tijdelijke) oplossing. Om je weer even dat moment van ‘een avondje uit’ te geven. Want de Cocktailbox van Luster maakt het leven in deze tijd net even een stukje leuker. Wat erin zit? You’ll be surprised.

Bavet – Spaghetti for friends

Maastricht heeft er een nieuw spaghettirestaurant bij: Bavet. Wij gingen proeven en delen (zoals beloofd) onze ervaring. Happy readings & stay saucy!

Go to Top