Hete koffie
Guy Houben
In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een coffee to go en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Guy Houben.


“Op dit moment doe ik veel vrij-werk om m’n portfolio uit te breiden. Verder ben ik veel aan het koken. En tijdens mijn vakantie afgelopen jaar heb ik verschillende wijnen ingeslagen die ik nu aan het uitproberen ben. Er staat nog een voorraadje in de kelder.”
“KOFFIE is m’n favoriet. Het ligt het in een leuk gedeelte van Maastricht, ik vind de koffie lekker en ik haal er altijd mijn Dutch Barista koffiebonen voor thuis. Is het lunchtijd? Dan ga ik nog even langs bij Cato by Cato. Daar krijg je superlekkere dingen zoals couscous, Indiaase dahl of wasabi yoghurt met mango, spinazie en zwarte olijven (aanrader!).

“In de ochtend ga ik voor een flat white, in de middag zeg ik: dubbele espresso. Eigenlijk gewoon omdat ik het lekker vind. Alhoewel, soms heb ik dat kopje koffie echt even nodig, dan ben ik toch wat meer ‘sjerp’.”
“Voor een avondje dineren sowieso Onglet of Prix de Rome. Eén groot voordeel van shooten voor horecazaken is dat ik altijd alles mag proeven.” Verder zou Guy, net als zo’n beetje iedereen, meteen weer op een festival staan. Of in zijn geval: weer een feestje gooien met Terra Nova. In zijn woorden: ‘Een terra novaatje gooien’. “Zodra de terrassen weer open zijn kun je me sowieso 1x per week vinden bij Take Five op het terras om wat biertjes te doen met vrienden.”.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure qua eten/drinken?
Os Guy houdt wel van kwaliteitsvoer want hij komt meteen met: “Oesters, kreeft, kaviaar en een goede fles champagne.”
Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?
“Nooit meer koffie! Ik heb nog dat voorraadje wijn in de kelder dat op moet. En daarnaast kook ik graag met een wijntje erbij.”
Sjiek dineren in een restaurant met uitzicht op de Maas of neerstrijken in het stadspark met afhaalvoedsel en wat biertjes?
“Aangezien ik vroeger zelf chefkok wilde worden en ik lang in de horeca heb gewerkt, schuif ik maar al te graag aan voor een fancy diner. Ik zeg dan ook zeker: sjiek dineren in een restaurant met uitzicht op de Maas. Eten is echt een ding voor mij, ik geef er graag mijn geld aan uit. Ik hou ervan om verrast te worden en de kans dat dat gebeurt in een sjiek restaurant is groot.”

Simpele dubbele espresso of cappuccino met poespas?
“Een beetje latte art is wel leuk toch? Ik bedoel als je besluit een koffie af te halen dan wil je ook zo’n zwaantje of hartje op je koffie, dat is altijd leuk en drinkt net even iets lekkerder.”
Thuis koffiezetten of coffee to go?
“Een coffee to go. Gewoon gezellig even de stad in en daar hoort een koffietje bij. Naast KOFFIE haal ik graag mijn koffie bij Wonderwoud, La Pepita of Heerderberg. Het ligt er maar net aan waar ik ben.”
Leuke tip voor onze lezers?
Grappend: “Als je gaat trouwen: bel me!” Ook al was het een grapje vanuit zijn kant, wij weten het wel als we ooit gaan trouwen. Goede foto’s gegarandeerd. Als serieuze tip geeft Guy: “Koop een goed koksmes. Het is echt een plezier om met een fatsoenlijk mes te snijden. Ik heb een echte ‘Japanner’. Kost wat, maar dan heb je ook wat.”
Benieuwd naar Guy’s werk? Je kunt hem volgen op @guyhoubenphoto