Appeltje Eitje

Guacamole

Het leven is één groot feest met dit recept. Een beetje guacamole geeft die Mexican touch aan basically al je recepten. De gouden combi: guacamole met cheese flavoured tortilla chips. Maar een kwakkie guacamole gaat eigenlijk lekker met zo’n beetje alles. Van brood en chips tot ei en gerookte zalm: just give it a try. Oh en een tip: niet eten voor of tijdens een date. Tenzij je date gek is op knoflook, in dat geval: vooral doen. 

Een beetje guacamole geeft die Mexican touch aan basically al je recepten.
Een beetje guacamole geeft die Mexican touch aan basically al je recepten.

Ingrediënten:
– 2 Rijpe avocado’s
– 1 Rode peper
– 1 Teentje knoflook
–  Halve limoen
– 1 Sjalotje
– 1 Halve tomaat
– Beetje peper & zout

Het recept:
Prak de 2 avocado’s met een vork tot een smeuïg mengsel. Dit kan ook in de keukenmachine, maar dan wordt het een ‘gladder’ mengsel. Pers de knoklookteen en roer door het mengsel. Snijd vervolgens de rode peper, het sjalotje en de halve tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel. Voeg vervolgens naar eigen smaak limoensap en peper & zout toe et voilà: homemade guacamole aka een stukje Mexico bij jou thuis op de bank. Dippen met cheese flavoured tortilla chips en je wilt nooit meer iets anders. En nooit meer met andere mensen praten want: knoflook!!

Tip:
Geen zin en tijd om alle ingrediënten te snijden? Maak dan de snelle variant: avocado’s prakken en mengen met 1 geperste teen knoflook. Naar eigen smaak een beetje zout en limoensap toevoegen. Lekker op een broodje i.c.m. gerookte zalm of een gepocheerd eitje. Of als dip voor je groenten of op brood! De mogelijkheden zijn eindeloos.