Foodies Maastricht meets Local7

TRAITEUR LAEREMANS

Wij zijn Janneke & Bregje, ook wel ‘Jaat & Breg’, ook wel Foodies Maastricht. En vanaf nu, naast foodbloggers, officieel proefkonijnen voor Local7. Speciaal voor Local7 kruipen we dus in de pen (of beter gezegd: ons toetsenbord) en testen we zo’n beetje alles dat je op deze website kunt vinden. Van pakketten vol met hapjes, drankjes en ander lekkers tot een diner op locatieen een dagje uit. We trappen af met het uitgebreid borrelplateau van Traiteur Laeremans. En, als we één ding mogen verklappen: de lat ligt meteen hoog.

Lekkers aan je deur
Het is dinsdagmiddag en de deurbel gaat. Het lijkt er even op dat er een borrelplateau heeft aangebeld. Maar er staat toch écht iemand verscholen achter deze mega schaal met lekkere hapjes. Dus, een borrelplateau van Traiteur Laeremans, vers afgeleverd aan de deur. En dat zomaar op een dinsdag. Over een goed begin van de week gesproken. Zo’n pakket komt op een grote ronde schaal, bomvol lekkers uit de streek. Op het plateau vind je onder andere Prosciutto di Parma, Spinata Romana, kleine Limburgse gehaktballetjes, roombrie, Loo abdijkaas, gemarineerde olijven, notenmelange, druiven en jawel, een broodassortiment. Precies hetgeen dat je nodig hebt om een avond onbezorgd te kunnen borrelen.

Borrel erbij?
Zo’n borrelplateau werk je het liefst samen weg met een lekkere borrel. Wij besluiten dan ook onze fles port –die we onlangs meenamen uit Portugal –voor deze speciale gelegenheid open te maken. We maken de salontafel vrij, want dit plateau neemt nogal wat ruimte in beslag, en zetten een muziekje aan op de achtergrond. Die muziek kun je trouwens ook vervangen door je favoriete Netflix-serie. Want lekker snaaien gaat ook prima samen met je favoriete serie. Portje erbij, kaarsen aan en ons gezellige avondje thuis kan beginnen. Heb je geen port of een andere borrel in huis? Geen zorgen! Dit pakket is namelijk uit te breiden. Wanneer je voor deze uitbreiding kiest, zorgt Bessems Drankenvoor de benodigde drank. Cheers!

Avondvullende plank
De Limburgse ‘belkes gehak’ waren meteen favoriet. Die snaaiden we dan ook als eerste van het plateau. ‘Is deze van jou of van mij?’ ‘Nee, die is van mij!’. Ja, precies, zo’n taferelen ontstonden er dus naar aanleiding van die kleine gehaktballetjes. De gehaktballen werden opgevolgddoor een aantal fijne kaasjes, tussendoor een druifje of stokbroodje met roomkaas en niks meer aan doen. Een avond(diner)vullende plank kun je wel zeggen. En ben eerlijk, zo’n goedgevulde borrelplank naast je kletst toch altijd net even iets fijner. Overigens ook een prima plank voor een kleine verjaardag, als corona het toelaat heet dat. Alles wat je nodig hebt is goed gezelschap, de rest wordt aan de deur geleverd!

Ook buitengewoon borrelen op dinsdag (of een andere dag in de week, net zo lekker)? Klik hier voor een uitgebreid borrelplateau van Traiteur Laerema