De keuze is reuze

6 X Coffee to go

Corona, het blijft een dingetje. En het ergste is, we zijn er voorlopig nog niet van af. We proberen met z’n allen de dagen een beetje door te komen en nu de zon weer wat vaker in ons midden is, doen we dat het liefste buiten. Een stukje wandelen is inmiddels het hoogtepunt van onze dag geworden, want ja what else to do. En wat is er beter dan tijdens het wandelen een heerlijke cappuccino, zwarte koffie, of latte weg te werken? Wat ons betreft niks! Één geluk: Maastricht heeft genoeg coffee to go spots in de aanbieding. Dus bij deze: 6 coffee to go tips.

#1 Charlies coffee
Geen hippe latte art of cappuccino’s met smaakjes te vinden hier. Charlies coffee heeft alleen filterkoffie in de aanbieding. Direct vanuit de branderij in een bekertje gegoten waar je bij staat. Het is te vinden aan de rand van het Stadspark, een ideale locatie dus. Want tijdens een zonnige dag is er genoeg te beleven in het Stadspark. Leuke side note: Charlies is de kleinste branderij van Nederland.

Adres: Tapijnkazerne 24

#2 Surplace ENCI

Ga je liever voor een (lange) wandeling door de natuur op Sint Pieter? No worries, ook hier is een koffie hotspot te vinden! En wat voor eentje?! Deze gezellige rode Citroën bus is omgebouwd tot een mobiele koffiebar welke is neergestreken in de mooie ENCI groeve. Eigenaar Jeroen Weijnen staat altijd voor je klaar met een brede glimlach en een vers bakkie pleur.

Adres: Lange kanaaldijk 117

#3 Wonderwoud

Ben je in de buurt van de Markt? Sla dan even af richting de Boschstraat, daar vind je namelijk dit gezellige plekje: Wonderwoud. Ze verkopen er niet alleen koffie maar ook een hele boel gezellige planten, in alle soorten en maten. Kleine aanrader om dus ook even een winkelbezoek in te plannen om wat groen te scoren voor in huis!

 Adres: Boschstraat 75a

#4 KOFFIE

Net buiten het centrum ligt deze gezellige koffiespot: KOFFIE. Naast een cappuccino of latte, kun je hier ook terecht voor een homemade stukje gebak, feest! Oh en het ligt vlak bij de oude stadsmuur, een superleuk stukje Maastricht om doorheen te struinen met je coffee to go. Zeker wanneer de zon schijnt!

Adres: Maastrichter Heidenstraat 8

#5 Restobar Mama

Aan de wandel in een heel ander gedeelte van Maastricht, namelijk de Groene Loper? Dan hebben we nog een koffie-tip voor je. Want ook hier is een hotspot te vinden waar je terecht kan voor een lekkere cappuccino of een zwarte koffie (bij gebrek aan energie). Namelijk Restobar Mama. Alleen al de beker waarin zo’n koffie wordt geserveerd zorgt voor een glimlach op je gezicht. Want: geel & blauw. Dat wil je toch? In de zomer (en zonder corona-regels) is dit trouwens ook een leuke plek om neer te strijken voor een lunch op het terras.

Adres: Oranjeplein 200
#6 Coffeelovers

Coffeelovers is wat ons betreft always a good idea. Als je hier een koffie afhaalt weet je gewoon altijd dat het goed gaat smaken. Want ja, deze koffie komt met een stukje nougat! De keuze is hier sowieso reuze, want naast de standaard cappuccino, latte en flat white hebben ze ook altijd specials op het menu. Voor net dat beetje extra. Coffeelovers is op meerdere plekken in de stad te vinden (wat een feest). Onze favoriet is die op Plein 1992. Vanuit hier loop je namelijk zo de stad in, of de brug over richting het stadspark. Maar we zijn ook fan van degene in Sint Pieter.

Adres: Plein 1992 77, Glacisweg 26