De keuze is reuze

5 X Coronaproof bakrecepten

In ‘De keuze is reuze’ rubriek vind je allerlei blogs in lijstjes vorm. Want ben eerlijk wie is er nou niet dol op lijstjes? Wij in ieder geval wel. Het kunnen er voor ons nooit genoeg zijn. To-do lijstjes, boodschappenlijstjes, vakantie-meeneem lijstjes, random lijstjes van gedachtespinsels en ga zo nog maar even door. Je kunt het zo gek niet bedenken en we maken er een lijstje van. Ook in tijden van het coronavirus kan zo’n lijstje handig zijn. Dit keer een lijstje met bakrecepten, om de zoveelste lockdown-dag mee door te komen.

#1 Meringue met mascarpone en rood fruit

Dit recept is super simpel maar kost wel even wat tijd. De meringues moeten namelijk een uurtje in de oven en vervolgens nog een uurtje uitharden. Maar je hoeft je niet te vervelen. Want in de tussentijd kun je mooi je favoriete serie verder bingewatchen, twee vliegen in één klap! Klik hier voor het recept!

#2 Meringue met mascarpone en passievruchtcurd

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven. De meringues worden volgens precies hetzelfde basisrecept gemaakt, alleen de topping is anders. In plaats van rood fruit komt er bij deze variant een passievruchtcurd overheen. Deze variant is iets meer werk, dus iets minder tijd voor bingewatchen tussendoor. Klik hier voor het recept.

#3 Double Chocolate American Cookies

Een van de beste recepten voor chocoladekoekjes die er is! En once again super simpel om te maken. Oh en het beste van alles: het hele huis ruikt naar versgebakken koekjes. Dat maakt het thuiszitten toch net even iets aangenamer. Het recept vind je hier.

#4 Oreoballs

In tijden van corona moeten we ons plezier halen uit de kleine dingen in het leven. Wij halen ons plezier tegenwoordig vooral uit lekker eten en drinken. Oreoballs passen perfect in dit plaatje. Deze kleine bolletjes zorgen voor die extra geluksmomentjes. Zo komen we deze crisis toch net even iets beter door. Het recept voor jouw geluksmomentjes vind je hier.

#5 Appelkaneelcake met walnoten

Dit is ook zo’n recept waarvan het hele huis lekker gaat ruiken. De geur van een versgebakken cake met een vleugje kaneel terwijl het buiten regent: kom maar door! Of beter gezegd: terwijl het buiten vriest of sneeuwt. Zo’n plakje cake gaat er prima in na een dagje schaatsen op natuurijs! Klik hier voor het recept.