De keuze is reuze

10 Coffee to go tips

Corona, het blijft een dingetje. En het ergste is, we zijn er voorlopig nog niet van af. We proberen met z’n allen de dagen een beetje door te komen. Een stukje wandelen is inmiddels het hoogtepunt van onze dag geworden, want ja, what else to do. En wat is er beter dan tijdens het wandelen een heerlijke cappuccino, zwarte koffie, of latte wegwerken? Wat ons betreft niks! Één geluk: Maastricht heeft genoeg coffee to go spots in de aanbieding. Dus bij deze: 10 coffee to go tips.

#1 Charlies coffee
Geen hippe latte art of cappuccino’s met smaakjes te vinden hier. Charlies coffee heeft alleen filterkoffie in de aanbieding. Direct vanuit de branderij in een bekertje gegoten waar je bij staat. Onlangs zijn ze verhuisd en met hun nieuwe locatie liggen ze nog centraler. Which means: nog vaker koffie van Charlies. Het is te vinden aan de rand van het Stadspark, zodat je erna meteen door kunt voor een lekkere wandeling. Leuke side note: Charlies is de kleinste branderij van Nederland.

Adres: Het Bat 6

*bovenstaande foto is een foto van de oude locatie van Charlies.

#2 Surplace ENCI

Ga je liever voor een (lange) wandeling door de natuur op Sint Pieter? No worries, ook hier is een koffie hotspot te vinden! En wat voor eentje?! Deze gezellige rode Citroën bus is omgebouwd tot een mobiele koffiebar welke is neergestreken in de mooie ENCI groeve. Eigenaar Jeroen Weijnen staat altijd voor je klaar met een brede glimlach en een vers bakkie pleur.

Adres: Lange kanaaldijk 117

#3 Wonderwoud

Ben je in de buurt van de Markt? Sla dan even af richting de Boschstraat, daar vind je namelijk dit gezellige plekje: Wonderwoud. Ze verkopen er niet alleen koffie maar ook een hele boel gezellige planten, in alle soorten en maten. Kleine aanrader om dus ook even een winkelbezoek in te plannen om wat groen te scoren voor in huis!

 Adres: Boschstraat 75a

#4 KOFFIE

Net buiten het centrum ligt deze gezellige koffiespot: KOFFIE. Naast een cappuccino of latte, kun je hier ook terecht voor een homemade stukje gebak, feest! Oh en het ligt vlak bij de oude stadsmuur, een superleuk stukje Maastricht om doorheen te struinen met je coffee to go. Zeker wanneer de zon schijnt!

Adres: Maastrichter Heidenstraat 8

#5 Restobar Mama

Aan de wandel in een heel ander gedeelte van Maastricht, namelijk de Groene Loper? Dan hebben we nog een koffie-tip voor je. Want ook hier is een hotspot te vinden waar je terecht kan voor een lekkere cappuccino of een zwarte koffie (bij gebrek aan energie). Namelijk Restobar Mama. Alleen al de beker waarin zo’n koffie wordt geserveerd zorgt voor een glimlach op je gezicht. Want: geel & blauw. Dat wil je toch? In de zomer (en zonder corona-regels) is dit trouwens ook een leuke plek om neer te strijken voor een lunch op het terras.

Adres: Oranjeplein 200 // Bekijk het menu hier
#6 Coffeelovers

Coffeelovers is wat ons betreft always a good idea. Als je hier een koffie afhaalt weet je gewoon altijd dat het goed gaat smaken. Want ja, deze koffie komt met een stukje nougat! De keuze is hier sowieso reuze, want naast de standaard cappuccino, latte en flat white hebben ze ook altijd specials op het menu. Voor net dat beetje extra. Coffeelovers is op meerdere plekken in de stad te vinden (wat een feest). Onze favoriet is die op Plein 1992. Vanuit hier loop je namelijk zo de stad in, of de brug over richting het stadspark. Maar we zijn ook fan van degene in Sint Pieter.

Adres: Plein 1992 77, Glacisweg 26
#7 La Pepita

Een andere hotpot op Sint Pieter is La Pepita. Hier krijg je niet alleen een lekker kopje koffie voor tijdens je wandeling, maar ook speciaalbiertjes voor op de iets warmere dagen. Ook krijg je hier overheerlijke broodjes om mee neer te ploffen op een bankje op Sint Pieter. En als dat nog niet genoeg is: ze verkopen er ook heerlijke salades, olijfjes en eigenlijk nog veel meer. Ga zelf maar even kijken!

Adres: Glacisweg 28C
#8 Preps

Ben je aan de wandel in de stad? Loop dan even langs bij Preps voor een heerlijke coffee to go. Deze hotspot ligt midden in de stad dus je bent eigenlijk omringd door leuke plekjes. Ga je naar links dan loop je richting het centrum en de Markt, sla je rechtsaf dan kom je uit bij de Maas voor coffee with a view! Ben je in de mood for food? Ook daarvoor kun je hier terecht! En het mooie is, het meeste dat ze maken is vega & healthy!

Adres: Mariastraat 6A // Bekijk het volledige menu hier
#9 Kaldi

Dit is bij uitstek ons favoriete koffiezaakje in Wyck. Niet alleen omdat de koffie die je er krijgt heerlijk is, maar ook omdat de eigenaar van dit zaakje altijd alles met enthousiasme weet te vertellen. Die passie, die proef je terug in de versgemaakte capppuccin, latte of espresso. En het mooie is: als je vanaf het station naar de stad loopt dan kom je er lang. Geloof ons: het is een kleine pitstop meer dan waard!

Adres: Wycker Brugstraat 40
#10 Puur van Wijck

Nog zo’n gezellige spot in Wyck is Puur van Wijck. Op deze plek kun je normaal gesproken aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje of een stevige lunch. Nu moeten we het helaas doen met ’to go’. Lucky us dat je hier terecht kunt voor een cappuccino of een theetje to go. En een stukje taart erbij kan nooit zoveel kwaad toch? Let’s go!

Adres: Wycker Brugstraat 28 

Heb je na deze 10 coffee to go tips zin gekregen in gebak? We got you covered! Klik hier voor het recept voor chocolate chip cookies. Of hier voor het recept van appelkaneelcake met walnoten. Genieten!