Bakken met je Bitch

Oreoballs

Oke, geloof mij. Dit wil je: Oreoballs. Ik kwam dit recept ooit ergens tegen. Ik weet niet eens meer waar maar, my life has changed ever since. Het is een super easy recept om te maken: all you need is de skill om balletjes te rollen.

Ik beloof je: je gaat harten veroveren hiermee. Ik krijg tegenwoordig namelijk regelmatig verzoeken om Oreoballs in elkaar te flansen voor basically elke gelegenheid: Kerst, verjaardagen, Pasen, high tea’s of gewoon ‘omdat het weekend is’. Ik ga jullie niet langer in spanning houden. Geniet nog even van je rustige leventje want als je dit recept eenmaal een keer hebt gemaakt, blijven de verzoeken binnenstromen.

Ingrediënten:
Voor ongeveer 10 – 13 ballen
– 1 Rol Oreokoekjes
– Half pakje MonChou (ongeveer 50 gram)
– 1 Platte reep witte chocolade (100 gram)

Extra Addition (voor de alcoholisten onder ons):
– 1,5 Eetlepel Whiskey

Hét recept:
Houd 1 Oreokoekje apart: haal hier de witte crème tussenuit en verkruimel het koekje, dit wordt de topping. Maal de rest van de koekjes (de witte crème kan er hier gewoon bij) in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de MonChou (en indien gewenst de whiskey) eraan toe. Je moet bolletjes kunnen rollen van het mengsel dat ontstaat. Vallen ze uit elkaar? Voeg dan wat meer MonChou toe. Zijn ze te nat? Voeg dan nog wat extra verkruimelde koekjes toe. Rol bolletjes van gewenste grootte, ik maak ze meestal ongeveer zo groot als een bonbon. Leg ze vervolgens zo’n 15 minuutjes in de vriezer om op te stijven. Smelt in een pannetje of de magnetron ondertussen de witte chocolade. Haal de bolletjes door de witte chocolade en leg op de bovenkant wat koekkruimels (doe dit voordat de chocolade hard wordt). Leg ze tot slot een halfuurtje tot uurtje in de koelkast et voilà: ready to steal some hearts!

Bewaartip:
Ik bewaar de ballen meestal in de koelkast, dan kun je ze een aantal dagen bewaren. Als je ze liever iets zachter hebt, haal ze dan een halfuurtje van tevoren eruit.