Bakken met je Bitch

Citroencake met glazuur

Een cake bakken is wat mij betreft appeltje eitje. Alle ingrediënten in een kom en mixen maar. Lukt eigenlijk altijd wel maar is niet heel spannend. Om er een dus toch een beetje ‘spanning’ aan toe te voegen bij deze: de citroenvariant. Een citroencake met glazuur. Niet alleen superlekker maar ook een feestje voor het oog. Dit is sowieso een van mijn favorieten want: simpel om te maken en everybody loves it. Dus when life gives you lemons .. make lemoncake, ha!  

Ingrediënten:

Voor de cake:
– 225 gram kristalsuiker
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 120 ml zonnebloemolie
– 3 eieren
– 40 gram boter (liefst roomboter)
– 80 ml citroensap
– Halve eetlepel citroenrasp
– Snuf zout

Voor het glazuur:
– Halve eetlepel citroensap
– 140 gram poedersuiker
– 1,5 eetlepel melk
– Beetje citroenrasp ter garnering

Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg in een kom de droge ingrediënten toe: bloem, suiker, bakpoeder, citroenrasp en het zout en meng dit door elkaar. In een andere kom voeg je de eieren, citroensap en zonnebloemolie toe en meng dit. Voeg hieraan de roomboter toe (ik laat deze eerst altijd even vloeibaar worden in de magnetron). Voeg deze twee mengsels samen en mix totdat er een glad beslag ontstaat. Leg wat bakpapier op de bodem van de cakevorm (hierdoor komt de cake beter uit de vorm) en smeer de randen in met boter. Giet het beslag in de cakevorm en zet 45 minuten in de oven.

 

Maak als de cake is afgekoeld het glazuur door de poedersuiker te mengen met een halve eetlepel citroensap en de melk. Voeg niet in een keer alle melk toe maar beetje bij beetje. Zo kun je zelf bepalen hoe dik het glazuur wordt. Is het te dik? Dan kun je meer melk toevoegen. Is het nog te waterig? Dan kun je meer poedersuiker toevoegen. Als het glazuur de juiste dikte heeft kun je de cake naar eigen inzicht versieren. Maak af met wat citroenrasp. 

Bewaartip:
In een afgesloten doos of zak blijft de cake ongeveer 4 dagen lekker.