Bakken met je Bitch

Appelkaneelcake met walnoten

Op een regenachtige zondag kun je het beste lekker binnen blijven. En aangezien er nogal wat regenachtige zondagen zijn en binnen blijven dus regelmatig op de planning staat kunnen we er maar beter een feest van maken toch? Want wat is er lekkerder dan een versgebakken cake én een huis dat ruikt naar versgebakken cake. En dat op zondag. Voor vandaag op de planning een appelkaneelcake met walnoten. Smaakt trouwens ook best prima op any other day of the week en zonder regen buiten.

Ingrediënten:
200 gram boter
200 gram suiker
200 gram cakemeel (of zelfrijzend bakmeel)
2 zakjes vanillesuiker
5 eieren
1 appel
1 eetlepel kaneel
1 handje walnoten

Extra:
Theelepel suiker
Halve theelepel kaneel

Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe dit in een kommetje en strooi de extra suiker en kaneel er overheen. Breek de walnoten in iets kleinere stukjes. Smelt de boter in de magnetron. Mix in een kom de suiker, vanillesuiker, eieren, cakemeel, kaneel en de gesmolten boter. Voeg de helft van het appelmengsel en de helft van de walnoten toe en roer door het beslag. Vet de cakevorm in (tip: knip een stukje bakpapier uit in de vorm van de bodem, zo krijg je de cake er makkelijker uit) en giet het beslag in de vorm. Maak het af met de rest van het appelmengsel en de rest van de walnoten. Zorg dat je niet te veel appel en walnoten op 1 plek legt anders komt de cake niet goed omhoog in de oven. Zet 1 uur en 10 minuten in de oven.

Bewaartip:
Gaat de cake niet binnen drie dagen op? Snijd plakjes van de cake en vries deze in.