Appeltje Eitje

Rode linzencurry

Recepten delen is een dingetje in mijn familie. Sharing is tenslotte caring. Ik heb ooit al een shoutout gedaan naar m’n zus voor haar bakrecepten (introtekst ‘Bakken met je Bitch’) dus bij deze een shoutout naar m’n broer voor het volgende recept: Rode linzencurry. Een beetje midden-Oosten op je bord.  En ik kan je vertellen: dit wil je. Dus, linzencurry. Een combinatie van ingrediënten die je meeneemt op een tripje naar het midden Oosten, alleen dan zonder vliegticket. Dit recept is super makkelijk om te maken (hoe kan het ook anders) en uiteraard een van m’n lievelingsrecepten. Oh, en dit recept gaat super goed met Naanbrood, wat wil je nog meer?

Ingrediënten:
Voor 4 personen
– 2 Uien
– 2 Teentjes knoflook
– 3cm Gember
– Fairtrade gele curry (70g)
– 400g Tomatenblokjes
– 750 ml Bouillon
– 250g Gedroogde rode linzen
– 1 Rode peper
– 1 Rode paprika
– 400ml Kokosmelk
– 2 el Limoensap
– Beetje zout
– Naanbrood of rijst

Het recept:
Snijd de uien, het pepertje en de paprika klein. Pers de knoflooktenen en rasp de gember. Bak deze ingrediënten in wokolie of olijfolie. Voeg het zout en de curry toe en bak even kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe. Doe vervolgens de linzen en bouillon er bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste de kokosmelk en limoensap toe en laat weer pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt. Serveer met naanbrood of rijst.

Tip:
Je kunt de curry makkelijk een aantal dagen bewaren in de koelkast of invriezen. Handig dus om een extra grote pan te maken zodat je weer even vooruit kunt! Want wie wil er nu maar 1 dag naar het Midden-Oosten?