Appeltje Eitje

Pasta met knoflookgarnalen

Pasta is always a good idea. En wat is pasta zonder knoflook? Dus daarom vandaag op het menu: deze gouden combi van pasta met knoflookgarnalen. De hoeveelheid knoflook in dit gerecht staat garant voor de komende 6 dagen knoflook in je poriën dus be prepared. Dit gerecht is (once again) balkonsessie-waardig maar kan er ook goed mee door in de winter. Zo lang je maar rekening houdt met je sociale planning want: knoflook!

Ingrediënten:
Voor 4 personen
– Garnalen (9-10 per persoon)
– 400g Spaghetti
– 1 Rood pepertje
– 3 Tenen knoflook
– 5 Eetlepels Olijfolie
– Chilipoeder naar smaak
– Knoflookpoeder naar smaak
– Peper & zout
– Parmezaanse kaas

Het recept:
Kook de pasta in ongeveer 11 minuten. Snijd ondertussen het rode pepertje in kleine stukjes en pers de knoflooktenen. Als je garnalen uit de diepvries gebruikt, zorg dan dat je ze op tijd ontdooit en zorg ervoor dat ze goed droog zijn (droog deppen met keukenrol). Maak in een kommetje een marinade van olijfolie, rood pepertje, chilipoeder, knoflookpoeder, de geperste knoflook en peper & zout. Roer hier de garnalen doorheen en laat intrekken. Bak de garnalen even kort in een pan, vlak voordat de pasta gekookt is. Giet de pasta af en meng deze vervolgens met de garnalen & marinade.  Serveer met een stokbroodje (met aioli want: nooit genoeg knoflook) en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip:
Als je wilt dat de smaak goed in de garnalen trekt maak de marinade dan al een uurtje van tevoren en zet in de koelkast.