Appeltje Eitje

Pasta met geroosterde bloemkool

Pasta, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel. Dit is niet het meest gezonde recept (want kaas & creme fraiche), maar het is wel héél lekker. Moet (wat ons betreft) kunnen af en toe. Oh en het is ook heel makkelijk om te maken. Dat is ook iets waard, toch? Ons kun je in ieder geval ‘s nachts wakker maken voor deze pasta. Dus, heb je al zin gekregen om deze simpele en lekkere pasta op tafel te zetten? Hier moet je zijn.

Ingrediënten:
Voor 2 personen
75-100 gram Pasta per persoon (liefste penne)
300 gram Bloemkool
3 Teentjes knoflook
0,5 Theelepel chilivlokken
0,5 Theelepel zeezout
50gram oude kaas
125 ml creme fraiche
1 Eetlepel pijnboompitjes
Verse basilicum

Het recept:
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd 2 knoflookteentjes in plakjes. Snijd de bloemkool in stukken van ongeveer 1cm dik. Verdeel dit over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, chilivlokken, zeezout en de gesneden knoflookteentjes. Zet dit 20 minuten in de oven. Schep alles even om na de eerste 10 minuten zodat alles ongeveer even gaar wordt. Kook ondertussen de pasta. Doe wat olijfolie in een pan, pers het overgebleven knoflookteentje uit en bak deze even mee. Voeg de bloemkool en penne hier aan toe. Voeg vervolgens de creme fraiche en oude kaas toe en roer alles goed door elkaar. Maak af met de pijnboompitjes, wat extra geraspte kaas en verse basilicum. Smakelijk eten!