Appeltje Eitje

Mexican Bagel

Dit is een van onze favoriete (vega) lunchrecepten! Want het is super simpel om te maken en ook nog eens om je vingers bij af te likken. Praktisch alles waar guacamole bij komt kijken is een groot feest in onze ogen, dus dit kan niet missen. Wij eten deze bagel regelmatig als lunch maar hij kan er ook goed mee door als avondeten. Misschien voor de grotere eter dan handig om er 1,5 of 2 per persoon te maken. En wat ook mooi is: meestal blijft er een beetje guacamole over en een halve zak tortillachips, heb je dus meteen een lekkere snack voor bij je favoriete serie!

Ingrediënten:
Voor de bagels:
– 3 bagels om af te bakken
– Roomkaas naturel
– 3 plakjes cheddarkaas
– Cheese flavoured tortilla chips
– Home-made guacamole

Voor de guacamole:
– 2 Rijpe avocado’s
– 1 Rode peper
–  Halve limoen
– 1 Sjalotje
– 1 Teentje knoflook
– Beetje peper & zout

Het recept:
Voor de guacamole:
Prak de 2 avocado’s met een vork tot een smeuïg mengsel. Dit kan ook in de keukenmachine, maar dan wordt het een ‘gladder’ mengsel. Snijd de rode peper en het sjalotje in kleine stukjes, pers de knoflookteen en voeg alles toe aan het mengsel. Voeg vervolgens naar eigen smaak limoensap en peper & zout toe et voilà: homemade guacamole aka een stukje Mexico bij jou thuis op de bank.

Voor de bagels:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bagels door midden en doe alle helften even kort in de broodrooster. Leg de bovenkantjes op een bakplaat met de binnenkant naar boven en leg hier overheen een plakje cheddarkaas. Zet deze even kort in de oven zodat de kaas smelt. Besmeer ondertussen de onderkantjes met een flinke laag roomkaas en een flinke klodder guacamole. Leg hier bovenop een paar tortillachipjes en maak het af met de bovenkant (met gesmolten kaas). Mexican Bagel for the win!