Appeltje Eitje

Maaltijdsalade

Ik denk dat we iets te hard hebben gezeurd om de zomer want de boy is all of the sudden fully aanwezig. Eén groot feest als je het mij vraagt. Behalve dan die kleine crisis  iedere dag om te bedenken wat je in godsnaam moet eten met dit weer.

‘Koud’ blijft toch een van de voorwaarden in dit verhaal, want warm eten naar binnen werken terwijl je zelf zo onderhand wegsmelt is dan weer niet echt een feest. Dus hier zijn we weer met een balkonwaardig recept: Maaltijdsalade met spinazie en geitenkaas. Ben jij die lucky person met een tuin? Mooi, want dit recept is uiteraard ook tuinwaardig.

Ingrediënten:
– Bladspinazie
– Cherrytomaatjes
– Zongedroogde tomaatjes
– Walnoten
– Pijnboompitjes
– Geitenkaas
– Balsamico azijn
– Beetje olijfolie
– Peper en zout

Het recept:
Snijd de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas klein. Breek de walnoten door midden. Maak een sausje van balsamico azijn met een beetje olijfolie en peper & zout en meng dit door de spinazie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng nog een keer alles door elkaar. Bak eventueel een stokbroodje er bij af. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn uiteraard weer up to you.

Variatietip:
Heb je nog een appel in huis? Snijd deze in stukjes en voeg toe aan je salade.