Appeltje Eitje

Koude Pastasalade

De zomer komt er weer aan. At least that’s what they say. Want tot nu toe heeft de zon zich nog niet echt veel laten zien. April doet wat ie wil, wat was jouw excuus mei? Ervan uitgaande dat juni er meer zin in heeft en de zon voorlopig even blijft hangen op deze fissa, wil ik graag een recept met jullie delen. Want zomer means balkonsessies. En balkonsessies means balkonwaardig-eten. Met andere woorden: een gerecht dat geschikt is om te eten op dagen dat zelfs ademen ervoor zorgt dat je een plasje zweet achterlaat.

Makkelijk om in elkaar te flansen en voedsel dat koud is, ook niet heel onbelangrijk. Een soepje wegpeuzelen op je balkon is namelijk niet echt ideaal wanneer de temperaturen om je heen ongeveer gelijk zijn aan die van je soep. Dus long story short: koude pastasalade.  

Ingrediënten:
– Pasta (liefste penne of fusilli, ongeveer 100g per persoon)
– Zilveruitjes
– Augurkjes
– Blikje tonijn in zonnebloemolie
– Feta
– Zongedroogde tomaatjes
– Cherrytomaatjes
– Bladsla of rucola melange
– Beetje peper & zout

Het recept:
Kook de pasta af en laat afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes, augurkjes, feta en cherrytomaatjes klein. Open het blikje tonijn en giet een gedeelte van de olie af. Voeg alle ingrediënten toe aan de pasta en meng alles door elkaar. Voeg als laatste de sla toe en breng op smaak met wat peper en zout. Een kind kan de was doen. Kom maar door met die zon!  

Dit recept gaat niet heel life changing zijn, want je kunt natuurlijk alles wat je wilt in een pastasalade gooien. Maar deze combi is wél heel lekker. Ik heb geen hoeveelheden bij de ingrediënten gezet, want het is maar net hoeveel je er van alles in wilt doen.

Tip:
Oh, en deze salade gaat ook best lekker bij de BBQ.