Appeltje Eitje

Italiaanse bol met geitenkaas en gegrilde groenten

De coronacrisis is helaas weer back in town en dus moeten we weer massaal thuiswerken met z’n allen. De muren beginnen inmiddels weer op ons af te komen en dus proberen we maar om in ieder geval van de lunch een feestje te maken. Dit keer met een vegetarische lunch: Een Italiaanse bol met geitenkaas en gegrilde groenten, een van onze favorieten. Met deze lunch op de planning vliegt de ochtend meestal wel om en ná deze lunch kun je er weer een paar uurtjes tegenaan. Aanrader dus!  

Ingrediënten:
Voor 2 personen:
– 2 Italiaanse bollen
– 1 halve paprika
– 8 schijfjes courgette
– 1 vers Geitenkaasje naturel 55+
– 1 Teentje knoflook
– Sla
– Pikante hummus
– Olijfolie
– Peper en zout
– Chilipoeder

Het recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een knoflookolie-mengsel door 1 knoflookteen uit te persen in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilipoeder. Snijd de paprika in repen en de courgette in plakjes. Leg deze op een ovenplaat met bakpapier en smeer in met het knoflookolie-mengsel. Zet ongeveer 15-20 minuutjes in de oven. Snijd de Italiaanse bollen open. Snijd het geitenkaasje doormidden, zo dat je twee schijven hebt. Leg op elke bovenkant van het broodje een schijf geitenkaas en zet dit nog 5 minuutjes in de oven zodat de geitenkaas een beetje begint te smelten. Beleg de onderkant van het broodje: begin met een laagje hummus, dan sla en de gegrilde groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en leg vervolgens de bovenkant van het broodje met de geitenkaas erop. Smakelijk!