Appeltje Eitje

Gado gado met home-made satésaus

Dit is absoluut een van m’n lievelingsrecepten: Gado Gado met zelfgemaakte satésaus. Ik ben namelijk een sausjes-mens. Praktisch al het eten is toch een stuk leuker met een sausje er over? Zo ook Aziatisch voedsel: 10x gezelliger met een kwakkie Satésaus. Saus uit een pakje is allemaal leuk en aardig, maar heb je ooit al eens zelf satésaus gemaakt? Geloof me; je wilt nooit meer fabrieks-saté. Want het is namelijk su-per simpel om te maken en ook nog eens su-per lekker. Dus had je toevallig een Indonesische rijsttafel op de planning staan voor komende week? Hier is your key to ‘gado gado met de lekkerste satésaus ever’.

Ingrediënten:
Voor 2 personen
Gado Gado:
– 125g basmatirijst
– 2 eieren
– 125g winterpeen
– 75g verse sperziebonen
– 75g gesneden spitskool
– 50g Taugé
– 1 halve komkommer
– Kroepoek

Satésaus:
– 5el pindakaas (met stukjes pinda)
– 150ml water
– 1tl sambal
– 1el suiker
– 2el ketjap

Het recept:
Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de eieren in 7-9 minuten hard. Schil ondertussen de wortel en snijd er plakjes van. Maak de boontjes schoon en halveer deze. Snijd de spitskool (tenzij je voorgesneden spitskool hebt). Kook de groenten in 6 minuten beetgaar, giet af en spoel even na met koud water. Snijd de komkommer in schijfjes. Maak ondertussen de satésaus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg meer water toe als je de saus dunner wilt, voeg meer pindakaas toe als je de saus dikker wilt. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Maak vervolgens de borden op. Serveer met kroepoek.

Variatietip:
Doe 3 eetlepels kokosrasp 6 minuten in de oven (180 graden) en voeg deze toe aan de satésaus.