Appeltje Eitje

Couscoussalade

Ik ging naar Marrakech en kwam helemaal Marokko-minded terug. Het liefste had ik een halve inrichting gekocht daar om vervolgens m’n huis te veranderen in een soort 1000 en 1 nacht tafereel. Maar helaas had ik alleen een handbagage koffertje tot m’n beschikking en dus moest ik me beperken tot wat kruiden en souvenirs. Om toch een beetje in de Marokkosferen te blijven heb ik me dus maar gestort op de Marokkaanse keuken. Met als gevolg deze couscoussalade. Zeer balkon-proof. Komt dat even goed uit aangezien we 24/7 op het balkon doorbrengen tijdens deze crisis. Smakelijk!

Ingrediënten:
Voor 4 personen:
– 250 gram couscous
– 2 Rode uien
– 2 Teentjes knoflook
– 400 gram pompoenblokjes
– 2 theelepels Ras el hanout
– 50 gram rozijnen
– 50 gram hazelnoten
– Halve granaatappel
– Halve blok feta
– Olijfolie, peper & zout
– 1 blokje groentebouillon

Het recept:
Snijd de ui in partjes en leg op een ovenplaat samen met de blokjes pompoen. Je kunt ook een hele pompoen kopen en deze in blokjes snijden. Bestrooi met 1 theelepel ras el hanout kruiden en olijfolie. Pers de knoflook uit en verdeel deze ook over de ovenplaat. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

Laat de rozijnen 5 minuten wellen in lauw water. Hak ze hierna samen met de noten fijn en meng met 1 theelepel ras el hanout. Bereid ondertussen de couscous met de bouillon volgens de bereidingswijze op het pak: 350 ml bouillon koken, van het vuur afhalen, de couscous er bij en 10 minuten laten staan met de deksel erop. Maak de granaatappels los en snijd de feta in stukjes. Haal de pompoen uit de oven en serveer alles samen.

Variatietip:
Ook lekker met (verse) abrikozen en/of kaneelpoeder