5 X Paasbrunch in Maastricht

Het is weer bijna Pasen. Tijd om voorbereidingen te treffen voor de traditionele paasbrunch met familie en vrienden. Want na het eieren zoeken willen we natuurlijk wel aan een tafel vol lekkers aanschuiven, maar waar? Kies je voor een restaurant waar de tafel al mooi is gedekt? Of haal je toch liever wat lekkers af en brunch je gewoon lekker thuis aan tafel? De keuze is reuze. Om het jullie iets gemakkelijker te maken, hebben we de leukste restaurants in Maastricht die een paasbrunch aanbieden tijdens Pasen op een rij gezet. Zowel plekken waar je kunt aanschuiven voor een paasbrunch, als plekken waar je lekkers kunt afhalen.

SoDelicious

Op paaszondag kun je in het restaurant van SoDelicious terecht voor een heerlijke paasbrunch. Voor €32,50 per persoon worden er diverse gangen geserveerd. Denk aan mini-brioche met zalm en eiersalade, een aspergesoep, aspergequiche en een gepocheerd eitje. Dit alles wordt afgetrapt met een heerlijke prosecco met amuse en wordt afgesloten met een paasdessert uit eigen bakkerij. Klinkt als een brunch op z’n paasbest. O, en neem je de kids gezellig mee? Er is ook een kinderbrunch te boeken. Klik hier om meteen je plekje te reserveren.

€€, Stationsstraat 21-23, Maastricht

Van Wijck

En natuurlijk hoort ook Van Wijck thuis in dit gezellige rijtje. Want bij Van Wijck schuiven we het liefst iedere dag aan voor een heerlijk ontbijtje. Ook met Pasen is het dus een groot feest om hier neer te ploffen voor een (paas)ontbijt óf om een ontbijtje af te halen. Verse eieren, croissantjes met jam, verse jus. Alle ingrediënten voor een heerlijke paasbrunch bij jouw thuis of aan een van de gezellige tafeltjes bij Van Wijck. 

 €€, Wycker Brugstraat 28, Maastricht

Treacle & Spice

Bij Treacle & Spice kun je áltijd naar binnen wandelen voor lekkere zoetigheden. Maar uiteraard heeft Ginger, de eigenaresse van T&S, ook dit keer weer iets speciaals bedacht voor Pasen, namelijk een Paas special: het Feaster menu. Van centerpiece taartjes tot aan grote en kleine sweets of buns om je paastafel mee te vullen. En Ginger zou Ginger niet zijn als het er ook nog allemaal gezellig uitziet, dus heeft ze al het lekkers gedecoreerd met vrolijke paaskleuren. Het is in ieder geval een feestje voor het oog. Bestellen moet voor 13 april, dus wees er snel bij!

€€, Brusselsestraat 95 B1, Maastricht

Eclair Affair

Ook bij Eclair Affair kun je eigenlijk altijd naar binnen lopen voor iets lekkers, of beter gezegd: een heerlijke Eclair. In de etalage zijn er altijd wel lekkere kunstwerkjes te vinden (die bijna te mooi zijn om op te eten). Maar uiteraard hebben ook zij een Paas special, en niet zomaar een. Ze hebben namelijk een ‘proeverij cakebox’ ontwikkeld met daarin een hoop taartjes om te proeven: Russische honingtaart, Carrrot cake met een twist, Redvelvet met bosbessen, Chocolade framboos taartje, hazelnoot citroen taartje en matcha met kersen taartje. Als je hier geen honger van krijgt…

 €€, Kesselsekade 55, Maastricht 

Piece of Cake

Ook bij Piece of Cake kun je terecht voor een heerlijke paasbrunch. Zowel op zondag als op maandag serveren ze een Easter High Tea voor €19,95 per persoon, exclusief drankjes. Je krijgt onder andere mini sandwiches, scones, mini cupcakes, croissantjes en fruit. Allemaal homemade. Boek je tafel via hello@pieceofcakemaastricht.nl. O, en wat ook leuk is: ze hebben een DIY ‘Easter cookie package’ voor de kids. Of natuurlijk gewoon voor jezelf, want wie wordt nou niet blij van Paas cookies. Voor €9,95 krijg je een aantal gebakken koekjes met gekleurde icing om te decoreren, hoe leuk? Je moet vooraf wel even je bestelling plaatsen en kunt deze dan op zaterdag 16 april of zondag 17 april ophalen.

 €€, Boschstraat 60, Maastricht 

Liever zelf aan de slag in de keuken? Klik hier voor de lekkerste bakrecepten.