De keuze is reuze

5 X De beste friet in Maastricht

Rood, geel en groen zijn de kleuren van vastelaovend. En, tegen ieders verwachting in, mogen we dat gewoon weer vieren dit jaar. Wat een feest! Wij, als échte carnavalisten, kunnen niet wachten om weer op het Vrijthof te staan, met schmink op ons gezicht en bier in onze haren. Niet te vergeten met een frietje in onze hand, want als je aan Carnaval in Maastricht denkt dan zie je jezelf toch gewoon al staan met zo’n grote puntzak friet? Wij delen graag de plekken waar je voor de beste friet in een zakkie (of bakkie) in Maastricht terecht kunt. Dus bij deze: 6 X De beste friet in Maastricht. 

Reitz Maastricht 

Reitz, wie kent het niet? Bij deze hotspot op de Markt in Maastricht staat bijna altijd een rij. Dit is namelijk dé plek om zo’n heerlijke ouderwetse puntzak friet te scoren. Zo eentje waarbij je vingers compleet onder de mayo zitten, zodra je de laatste frieten eruit probeert te eten. Maar hey, met Carnaval maakt een beetje mayo hier en daar helemaal niet uit. En, het is natuurlijk mooi meegenomen dat deze frituur op de Markt ligt, zo kun je ondertussen lekker door ‘sjoenkelen’ op de carnavalsmuziek terwijl je in de rij staat voor je friet. Winning!

Reitz, Markt 75, Maastricht

Friet Elite

Ben je op zoek naar luxe frietjes in Maastricht? Dan ben je bij frituur Friet Elite in het centrum van Maastricht aan het juiste adres. Op de kaart vind je namelijk onder andere: frietje pulled pork, frietje gado gado, frietje guacamole (dat wil je!) en zoete aardappelfriet. Oh, en ze staan ook bekend om hun zelfgemaakte kroketten. Ze zijn te vinden in Achter Het Vleeshuis straat, op loopafstand van de Markt en het Vrijthof, ideaal dus!  
 
Friet Elite, Achter het Vleeshuis 7, Maastricht 

Friedt 

Ook bij Friedt in Maastricht komen de frieten in zo’n gezellige puntzak. Maar dan wel in de fancy variant, lees: een zwart-wit geblokte puntzak. Naast de standaard friet en frietje zuurvlees, kun je hier ook terecht voor een frietje zwarte kip. Wat ons betreft zeker een aanrader als je eens een keertje iets anders wil proberen! Oh, wat ook top is, je kunt hier kiezen voor truffelmayo in plaats van de standaard mayo.

Friedt, Brusselsestraat 17, Maastricht

Friterie Wieck

Ben je aan het ‘carnavallen’ in (de buurt van) Wyck, dan kun je het beste je honger stillen bij Friterie Wieck. Gevestigd waar voorheen Tuutsje vaan Teunsje lag. Deze frituur serveert Belgische friet én zelfgemaakte snacks. Vanaf Cafe Zondag is het een kwestie van oversteken en bestellen maar. Of sta je te feesten in de Poshoorn? Ook dan ben je op loopafstand van Friterie Wieck. Doe er zo je voordeel mee. 

 Friterie Wieck, Wycker Brugstraat 41, Maastricht

Friture de Aw Brök 

Deze frituur ligt misschien wel op een van de mooiste locaties in Maastricht. Friture de Aw Brök zit namelijk op het Cörversplein, naast bekende zaken als: Pastel en CINQ. En het mooie is, het is gewoon een doodnormale frituur inclusief vitrine vol frikandellen, bamiblokken, krokketten en spoetnixs. Lekker klassiek zoals we onze friet met frikandel tijdens Carnaval het liefst hebben. Eet je frietje op het kleine terrasje voor de zaak en geniet van alle carnavalisten die aan je voorbijlopen. Dat gaat sowieso smaken!

Friture de Aw Brök, Cörversplein 4, Maastricht 

Musti

Heb je zin in iets anders dan friet, maar ben je wel echt toe aan een vette hap? Dan is Musti Kebab in Maastricht the place to be. Hier krijg je zonder twijfel de lekkerste durum döner. Het ligt vlak bij het station dus als je nog op pad moet met de bus of trein is dit de ideale tussenstop. Liever je kebabrol thuisbezorgt krijgen? Musti bezorgt ook aan huis. Handig!

Musti, Stationsplein 29, Maastricht